Katjusja jakter ny Kristoff-hjelper

- Det er en sterk klassikerrytter, røper agent.

KLASSIKERRYTTER SØKES: Alexander Kristoff vant årets Flandern rundt, men Katjusja er likevel på jakt etter nye hjelpere for nordmannen. Foto: Francois Lenoir (Scanpix/Reuters)
KLASSIKERRYTTER SØKES: Alexander Kristoff vant årets Flandern rundt, men Katjusja er likevel på jakt etter nye hjelpere for nordmannen. Foto: Francois Lenoir (Scanpix/Reuters) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS/OSLO (procycling.no): Katjusja er på utkikk etter en sterk klassikerrytter for å støtte om Alexander Kristoff i vårklassikerne fremover.

De siste årene har Luca Paolini vært nordmannens fremste hjelper, men dopingtrøbbelet fra Tour de France sender trolig italieneren ut av sporten.

Det russiske storlaget skal ha vært på jakt etter en forsterkning allerede før den rutinerte italieneren gikk i baret.

Nå er ikke behovet noe mindre.

Forhandler med ryttere
Kristoffs agent, Joona Laukka, bekrefter overfor procycling.no at Katjusja er i forhandlinger.

- Jeg har hørt at de har noen nye ryttere på gang, sier finnen til procycling.no.

- Hva trenger de?

- Jeg vet at de har tatt kontakt med en god klassikerrytter. Jeg vet ikke om avtalen er klar, men jeg har hørt om forhandlingene.

Det skal ikke dreie seg om Daniel Oss, til tross for at han er en yndet mann hos Kristoff. Italieneren har nemlig ett år igjen av kontrakten oss BMC.

Har levert ønskeliste
Kristoff har, i samarbeid med trener Stein Ørn, levert en ønskeliste med tanke på forsterkninger neste år.

Inntil videre er navnene på listen hemmeligholdt.

- Ja, jeg vet navnene. Men jeg kan ikke si noe. Alexander og treneren hans kan komme med sine innspill, men det er uansett lagets avgjørelse.

Kristoff selv er klar på at laget han har rundt seg er bra, men at det aldri er galt med forsterkninger.

Paolini må erstattes
Med Paolini borte er det litt tynnere i rekken enn det var tidligere.

Katjusja må trolig erstatte 38-åringen.

- Ja, man bør det, men det er ikke enkelt. Marco (Haller, journ.anm.) har tatt veldig store steg, og fortsetter han den utviklingen, er han fort like god som Luca neste år, sier Kristoff til procycling.no.

- Du har Marco, Guarnieri. Er det sterkt nok, eller ønsker man å hente noen utenom det, også?

- Vi har et sterkt lag. Vi vant nesten alt som var å vinne i klassikerne. Sånn sett er laget bra nok. Det er alltid bra å forsterke, uansett. Vi må alltid være på utkikk.

Ønsker ny mann i opptrekket
Stein Ørn vet bedre enn de fleste hva stesønnen trenger av hjelp. I tillegg til en klassikerrytter, legger han ikke skjul på at en ny mann i spurtopptrekket ikke hadde vært å forakte.

- Det har vært en skikkelig oppsving med de Haller og Guarnieri med tanke til å fungere i spurten i Tour de France, men det er en del utfordringer, sier Ørn til procycling.no.

- Det har litt med taktikken å gjøre, og hvordan man kan variere opptrekket. Når man bare har én variant, blir det veldig forutsigbart for de konkurrentene.

Ideelt sett skulle Ørn hatt en veldig rask mann som kunne gjort akselerasjonen for Kristoff i større grad enn det Guarnieri har gjort i årets Tour de France.

- Jeg skulle gjerne sett en type med Mark Renshaw-kapasitet. Det hadde vært artig, men det er ikke lett. Man må ha ryttere som er så gode at de vil spurte selv.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SKAL FÅ MER HJELP: Katjusja skal fortsette å bygge et lag rundt Alexander Kristoff. Både klassikerryttere og opptrekkere er på ønskelisten. Foto: MS (©TDWSport.com)
SKAL FÅ MER HJELP: Katjusja skal fortsette å bygge et lag rundt Alexander Kristoff. Både klassikerryttere og opptrekkere er på ønskelisten. Foto: MS (©TDWSport.com) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer