VANT: Ilnur Zakarin vant Tour de Romandie i oppkjøringen til Giro d´Italia. På etappe 11 til Imola gikk han helt til topps i ensom majestet. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
VANT: Ilnur Zakarin vant Tour de Romandie i oppkjøringen til Giro d´Italia. På etappe 11 til Imola gikk han helt til topps i ensom majestet. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Katjusja-komet vant Giro-etappe på Imola-banen

Zakarin tok Katjusjas 20 seier for året.

(procycling.no): Banerekorden til Michael Schumacher sto aldri i fare da Giro d´Italias 11.etappe gikk i mål på Formel 1-banen i Imola onsdag.

Men våte, kuperte veier og en offensiv Ilnur Zakarin (Katjusja) skapte likevel en intens og fartsfylt finale.  

Den 25 år gamle russeren, tidligere utestengt for steroider, pilte ut av en sjumannsgruppe 23 kilometer fra mål og så seg aldri tilbake. Åtte kilometer fra mål gikk Zakarin over siste stigning til Tre Monti ett minutt foran sine bruddkamerater.  

Inne på bilbanen kunne han krysse målstreken i ensom majestet i det som var den sjette bruddseieren i årets Giro, og Zakarins første Grand Tour etappeseier.    

Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Beñat Intxausti (Movistar), Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), Franco Pellizotti (Androni-Sidermec), Diego Rosa (Astana) og Carlos Betancur satt i brudd med Zakarin, men mobiliserte aldri nok kjørestyrke til å innhente den ensomme Katjusja-rytteren i front.  

Betancur måtte derfor nøye seg med andreplass, mens Pellizotti ble nummer tre.  

Zakarin har vært utrolig sterk så langt denne sesongen og bemerket seg med en sammenlagtseier i Tour de Romandie, der han distanserte Chris Froome og Nairo Quintana i fjellfinalen til Champex-Lac. Han var også topp ti sammenlagt i Baskerland rundt.    

Contador testet Aru

Alberto Contador (Tinoff-Saxo) var også i et offensivt humør. I et forsøk på å overraske Fabio Aru og resten av Astana-laget, tråkket den spanske sammenlagtlederen til i siste stigning før mål.  

Men Aru satt våkent med helt i teten av favorittgruppen og italienerens hjelpere ventet ikke lenge med å tette luken til spanjolen, som kanskje mer enn noe annet ville teste sin egen form etter velten på etappe seks.  

- Det var ikke mye terreng til å prøve seg. Men været var dårlig og det mange som ikke følte seg bra, derfor prøvde jeg, sier Contador etter etappen.

Onsdag var det imidlertid Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep) som veltet. Kolombianeren så uskadet ut etter at han tok bakken inne på motorsportbanen og kom seg opp til feltet etter kort tid.

Alberto Contador beholder rosa etter etappen, slik landsmannen Miguel Indurain gjorde på etappen til Imola i 1992, mens Aru fortsatt ligger tre sekunder bak.