Katjusja-rytter tatt for EPO-bruk

I verste fall skaper lagkameratens prøve trøbbel for Kristoffs VM-oppkjøring.

DOPINGSYNDER: Giampaolo Caruso (Katjusja) har testet positivt på EPO.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DOPINGSYNDER: Giampaolo Caruso (Katjusja) har testet positivt på EPO.Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Giampolo Caruso (Katjusja) har testet positivt på doping, det bekrefter det internasjonale sykkelforbundet i en pressemelding i dag.

Prøven ble tatt utenfor konkurranse i mars, 2012 og inneholder spor av EPO. Rytteren er blitt midlertidig suspendert i påvente av en eventuell B-prøve.

— Vi vil vente på analysen av B-prøven før vi uttaler oss videre om saken. Vi vil understreke at dette kom som et sjokk, skriver Katjusja i en pressemelding tirsdag kveld. Positivt for antidopingarbeidet Alexander Kristoffs trener Stein Ørn hadde akkurat fått høre nyheten da procycling.no snakket med han i kveld.

— Først og fremst så er dette et stort fremskritt for antidopingarbeidet. At man nå kan re-teste gamle negative prøver å finne spor av EPO. Det er EPO vi er redde for, det er det som virkelig gir utslag på prestasjonene. Om de nå kan finne en løsning så hadde det vært fantastisk, sier Ørn

— Man kan forvente seg et ras av avsløringer om det viser seg at de kan finne mikrodoser av EPO i gamle prøver. Slik kan man avsløre de som tidligere har drevet med doping.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.