SATSET PÅ:  Alexsander Kristoff kan bli Katjusjas heiteste kort under Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SATSET PÅ: Alexsander Kristoff kan bli Katjusjas heiteste kort under Tour de France. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Katjusja satser på Alexander Kristoff under Tour de France

Seiler opp som kapteinskandidat.

(Dagbladet): I år debuterte Alexander Kristoff i Tour de France.

Til neste år kan Team Katjusja satse alt på nordmannen.

Lagets sammenlagtkanon Joquim Roriguez dropper mest sannsynlig rittet i Frankrike.

- Hvis vi reiser til Frankrike uten Rodriguez, åpnes sjanser for andre ryttere. Vi satser heller mot å vinne den grønne poengtrøya, sier sportsjef Viatcheslav Ekimov til R-sport.

Kaptein Katjusja kommer altså til å satse uten en sammenlagtkanon som kaptein. Det baner vei for den norske spurtkanonen.

- Det er virkelig en tillitserklæring når de sier de vil satse så hardt på meg i det største rittet i løpet av sesongen. Jeg håper jeg klarer å innfri. Jeg var nær en etappeseirer i år, og det blir hovedmålet mitt neste år. Men bygger Katjusja laget rundt meg, går jeg selvfølgelig for grønn trøye, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Thor Hushovd har tidligere vunnet den grønne trøya i Touren.  Kristoff ser fram til utfordringen han nå får servert.

Bør forsterke - Hvis laget satser på at jeg skal ta den grønne trøya, må også troppen bygges mot det målet. Da må jeg ha mange sterke ryttere rundt meg. Jeg er motivert for poengkonkurransen, og jeg tror det er mulig å vinne den. Sagan var ganske suveren i år, så jeg må ta flere poeng på hardere etapper neste år. Men er jeg i bra form og noen hakk sterke enn i år, er det reelt at jeg kjemper om trøya, sier Kristoff til nettstedet.

Men for at han skal bli en heit kandidat til å gå i grønt i Frankrike, bør laget forsterke, sier nordmannen:

- Det vi kanskje mangler er en mann med erfaring til å lede et opptrekk, ryttere som Bernhard Eisel eller Danilo Hondo. Hadde vi hatt den erfaringen i laget, hadde vi vært der oppe, men vi jobber med det vi har, sier Kristoff.