STANG UT: Det er blitt mye nesten for Alexander Kristoff så langt i årets Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
STANG UT: Det er blitt mye nesten for Alexander Kristoff så langt i årets Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Katjusja-sjefen er overbevist om at Kristoff-seieren kommer

Er tålmodig.

Alexander Kristoff har ikke levd opp til forventningene i Tour de France så langt, men sportsdirektør Torsten Schmidt gir ikke opp. Fredag får spurteren en ny mulighet.

Nordmannens ritt etter de første seks etappene kan oppsummeres med to ord; stang ut.

Den strålende vårsesongen med 18 seirer ga det norske sykkelpublikummet store forhåpninger foran det store høydepunktet for sykkelinteressert i sesongen. Uoppmerksomhet, punktering og uheldige hjelperyttere har derimot preget rittet for Katjusja så langt.

- Han har vært uheldig med å bli fanget i velt og dagen etter punkterte han i avslutningen. Onsdag veltet de som skulle hjelpe han i spurten, sa Schmidt.

Tyskeren er sikker på at Kristoff vinner en etappe i Frankrike før de 21 etappene er gjennomført.

- Folk snakker mye. De sa også at han ikke kunne kjøre Tour de Panne og Flandern Rundt, og han vant begge løp. Vi tviler på ingen måte på ham. Vi har sett at han har masse kraft og i stand til å bringe seg i gode posisjoner, sa Schmidt.

(NTB)