UTESTENGT: Spanske Angel Vicioso er utestengt av laget Katjusja etter at han ikke møtte opp som vitne i rettssaken mot Eufemiano Fuentes i går. Foto: LUK BENIES, AFP / NTB SCANPIX
UTESTENGT: Spanske Angel Vicioso er utestengt av laget Katjusja etter at han ikke møtte opp som vitne i rettssaken mot Eufemiano Fuentes i går. Foto: LUK BENIES, AFP / NTB SCANPIXVis mer

Katjusja suspenderer rytter som ikke møtte som vitne

Angel Vicioso stilte ikke opp i rettssaken mot Fuentes.

Sykkellaget Katjusja har suspendert Angel Vicioso (35) inntil videre, etter at han unnlot å møte som vitne i rettssaken mot «dopinglegen» Eufemiano Fuentes.

Den spanske proffrytteren var innkalt som vitne i går, men han møtte ikke. Tidligere har han flere ganger skyldt på helseproblemer og dermed unngått å svare for sin kontakt med Fuentes.

- Han fortalte oss at han hadde ordnet denne saken, men det viser seg at han ikke snakket sant, sa Katjusja-direktør Vjatsjeslav Jekimov.

Forrige uke ble Katjusja tatt inn i varmen som verdenstourlag, etter å ha vunnet fram i Idrettens voldgiftsrett. Det internasjonale sykleforbundet (UCI) avslo lagets søknad i desember på grunn av dets rufsete fortid i dopingspørsmål.

- Vi vil samarbeide med UCI på alle måter. Viciosos oppførsel skader vårt rykte, sa Jekimov.

(NTB)