Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katolsk prest sto bak protesten på Silverstone

Ifølge irske aviser var det den katolske presten Neil Horan (56) som løp innpå Silverstone banen midt under søndagens formel 1-løp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er offisielt ikke navngitt av politiet som tok ham i arrest etter episoden.

Med formel 1-bilene susene rundt seg i 200 km/t danset den katolske presten sin spesielle dans. Han var iført en oransje kilt og grønn genser. Noe han selv kaller «irsk nasjonaldrakt». Man trodde først at det var en protest mot formel 1-sjefene Max Mosley og Bernie Eccelstone.

Mannen som blir nevnt i irske aviser ble ordinært katolsk prest i 1973 og flyttet deretter til London. Han har hatt tjenestefri fra den katolske kirken siden 1995 for sitt spesielle syn.

«Les Bibelen, Bibelen har alltid rett» sto det på banneret han bar på under Storbritannias Grand Prix søndag. Horan har hatt for vane å danse sin spesielle jig på offentlige steder iført sin nasjonaldrakt. Han danset utenfor det britiske Underhuset tidligere i år og skrev brev til Saddam Hussein og tilbød å danse for ham.

(NTB-DPA)

image: Katolsk prest sto bak protesten på Silverstone
<B>LIVSFARLIG:</B> Bilene suste rundt presten i 200 kilometer i timen.