Katrine (9) reddet pappa

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Natt til i går ble Rosenborg-spissen Petter Belsvik (33) kjørt i ambulanse til Regionsykehuset i Trondheim, etter at den ni år gamle dattera hans Katrine hadde slått alarm.

- Det var Katrine som fikk meg overbevist om at det var lurt å ringe etter hjelp, sier Belsvik til Dagbladet fra sykesenga.

Legene hadde først mistanke om at Belsvik hadde blodpropp i lunga eller twar. Men det stemte ikke.

- Det er trolig en betennelse i et mindre segment i den ene lungen, altså en lungebetennelse, sier Rosenborg-lege Ketil Holen til Dagbladet. Holen var i kontakt med Belsvik på sykehuset i går kveld.

Etter innleggelsen på lungeavdelingen ved Regionsykehuset har Petter Belsvik fått medisiner mot betennelse. Svaret på alle prøvene vil først være klart i dag.

Voldsomme smerter

Belsvik ble dårlig mens han var på repetisjonsøvelse i Haltdalen. Da hadde han verken medisin eller smertestillende å ta.

- Mandag merket jeg press i brystet på venstre side. Tirsdag skulle jeg vært på skyte-øvelse, men den sto jeg over. Utover onsdagen tiltok smertene. På bussen hjem fra Haltdalen var det så vondt at jeg måtte konsentrere meg om å holde meg våken, sier Petter Belsvik.

Pusteproblemer

Natt til onsdag ble han veldig dårlig hjemme i senga. Kona Marte var på vei hjem fra Spania. Ni år gamle Katrine lå på mammas plass. Klokka 01.30 merket hun at pappa hadde problemer med å puste.

- Jeg ringer til Beatrice (samboeren til RBK-spilleren Kenneth Storvik, som er fysioterapeut), sa Katrine.

- Det er ikke nødvendig, svarte Petter Belsvik først.

Da begynte Katrine å gråte.

- Jeg ble også veldig redd etter hvert, på grunn av smertene. Etter å ha brukt et kvarter på å sette meg opp i senga, ble jeg overbevist om at det var lurt å la Katrine ringe etter hjelp, sier Petter Belsvik.

Da Beatrice Hilland kom, så hun straks at Petter Belsvik var veldig dårlig og ringte øyeblikkelig etter ambulanse.

Ute i et par uker

- Hun hadde aldri sett noen så dårlig. Heldigvis går det bra. Jeg tror han kan komme hjem snart, sier Marte Belsvik til Dagbladet.

- Alt tyder på at han reiser hjem i morgen, opplyser Rosenborg-lege Holen.

Petter var selv både bekymret og lettet da Dagbladet møtte ham i går. RBK må trolig klare seg uten den målfarlige veteranen en god stund framover.

- Belsvik bør ta det med ro i et par ukers tid. Når vi får prøvene kan vi si sikkert når han kan komme tilbake, sier Ketil Holen.

- Helsa viktigst

Rosenborg-trener Ola By Rise tror Katrine får mange gode klemmer av pappa i tida framover.

- Det viktigste for Petter er å bli helt frisk. Helsa går foran alt. Vi vet at dette går bra, og tenker ikke på hvor lang tid det tar før han er tilbake på trening. Men vi håper ikke det tar så veldig lang tid, sier Ola By Rise til Dagbladet.

<B>BLE REDD:</B> - Smertene gjorde at jeg brukte et kvarter på å sette meg opp i senga, sier Petter Belsvik til Dagbladet.
<B>PAPPAS HELT:</B> Her gir Katrine pappa Petter seierskyss etter cupfinalen i 1998.