Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine avgjorde i «blinde»

Så ikke skuddet i siste sekund.

MATCHVINNER: Katrine Lunde Haraldsen avgjorde mot Romania, med en redning i siste sekund. Foto: Gorm Kallstad/Scanpix
MATCHVINNER: Katrine Lunde Haraldsen avgjorde mot Romania, med en redning i siste sekund. Foto: Gorm Kallstad/Scanpix Vis mer

|||SUZHOU (Dagbladet): Norge - Romania 25-24. Tre sekunder før slutt fikk Romania frikast ute på høyresida. Norge ledet med ett mål - og gruppeseieren sto i fare. Hadde det endt uavgjort ville rumenerne vært foran Norge med bedre målforskjell.

Katrine Lunde Haraldsens tå kom derimot i veien for rumensk jubel.

Cristina Neagu klinket ballen nede i høyre hjørne for Katrine, men en sterk reaksjonsredning sikret norsk seier.

Spesielt imponerende siden hun ikke fikk med seg skuddet skikkelig.

Regnet med annen skytter- Jeg så egentlig ikke skuddet. Jeg trodde Carmen (Amarei) skulle skyte, men så ble det Neagu i stedet, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.

Og derfor smaker nok redningen ekstra godt. Neagu hadde nemlig sendt ni baller bak den norske supermålvakten tidligere i kampen.

FULL POTT: Norge tar nå med seg maksimale fire poeng inn i mellomrunden. Der venter Sør-Korea, Spania og Kina. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FULL POTT: Norge tar nå med seg maksimale fire poeng inn i mellomrunden. Der venter Sør-Korea, Spania og Kina. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Ja, hun hadde ikke fortjent å score på den. Jeg så skuddet seint og trodde ikke jeg ville nå bort - men jeg har vel bra reaksjonsevner, sier Lunde Haraldsen.

Det er det ingen tvil om, og reaksjonsevnene hennes gjør at Norge har med seg fire poeng inn i mellomspillet.

- Jeg er kjempefornøyd med det, for ikke bare har vi med oss fire poeng, vi er også foran Romania på innbyrdes oppgjør, sier Viborg-keeperen.

Pakket inn strekeneDen solide sisteskansen, som reiste seg igjen mot Ungarn i går etter noen svake kamper, tok 50 prosent av skuddene i førsteomgangen. Etter pause tok hun åtte av 19.

- Jeg er fornøyd med førsteomgangen, sier hun.

Før kampen var det mye snakk om linjespillerne Ionela Stanca og Iana Manea. Det ble effektivt pakket inn av det norske forsvaret, og det eneste de maktet å få ut av kampen var ett sjumeterkast - ingen mål.

- Vi snakket mye om det, og jentene gjorde en veldig god jobb. Marit (Malm Frafjord) har blitt fantastisk til å ta de innspillene, sier Katrine Lunde Haraldsen.

- Katrine voksteDe andre norske spillerne stiller seg selvfølgelig i gratulasjonskøen. Det gir dem en veldig trygghet å ha 29-åringen mellom stengene.

- Katrine er jo aller best i de situasjonene der, når det virkelig gjelder. Men vi tullet litt med henne i garderoben etter kampen, for hun har vel vokst et par centimeter etter at hun strakk seg ut på den ballen, sier femmålsscorer Tonje Nøstvold til Dagbladet.

Karoline Dyhre Breivang var kaptein i dag, i Kristine Lunde-Borgersens strekkskadefravær.

- Jeg håper ikke Katrine pådro seg en strekk der, sier hun og ler.

Nå skal jentene suge på gruppeseierkaramellen, før mellomspillet starter mot Sør-Korea på lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media