STENGTE BURET: Katrine Lunde Haraldsen med en av sine 23 redninger mot Sverige i dag. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
STENGTE BURET: Katrine Lunde Haraldsen med en av sine 23 redninger mot Sverige i dag. Foto: Kent Skibstad, ScanpixVis mer

Katrine drev svenskene til fortvilelse

Reddet 23 av 37 skudd.

STAVANGER (Dagbladet): Norge - Sverige 32 - 18 (14-9).

Sverige var plaget av mange skader, men selv i den omgangen de hang spillemessig med Norge, ble de hektet av i målprotokollen. Det kan Norge takke en dame i grønn genser for.

Katrine Lunde Haraldsen storspilte i det norske målet i dag, og reddet 23 av 37 skudd før Kari Aalvik Grimsbø slapp til på slutten av kampen.

Det gir en redningsprosent på 62, et tall som gir grunn til å føle seg trygg på at Norge har en av verdens beste keepere i mål når VM starter i Brasil om under to uker.

- Jeg er fornøyd i dag. Jeg var klar for kamp og vi jobbet bra sammen. Forsvaret var bra, og vi hadde overtaket på Sverige, sier Katrine til Dagbladet.

Norges førstevalg i målet var ikke like fornøyd etter kampen mot Spania i går. Da slapp hun først til i sluttminuttene, og bidro sterkt til å sikre straffekonk. Og selv om Kari Aalvik Grimsbø spilte en god kamp, la ikke Katrine skjul på at hun gjerne ville spilt mer.

- Gjorde det deg ekstra tent foran kampen mot Sverige i dag?

IGANGSETTER: Redningene ga også Katrine sjansen til å starte mange raske norske angrep.
Foto: Kent Skibstad, Scanpix
IGANGSETTER: Redningene ga også Katrine sjansen til å starte mange raske norske angrep. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer

- Ja, det blir jo litt sånn noen ganger. Men ... ja, kanskje.  Det er ikke det at jeg blir sur når jeg ikke spiller, men jeg har selvfølgelig lyst til å vise at det er jeg som skal stå der, sier Lunde Haraldsen.

Thorir Hergeirsson trekker fram keeperspillet som en viktig faktor i storseieren mot fjorårets EM-sølvvinnere i dag.

- Katrine sto strålende, sier Hergeirsson.

Keeperen blir utvilsomt en viktig spiller foran et VM der Norge ikke er en så opplagt favoritt som de har vært i enkelte av de siste mesterskapene.

Hun mener laget har fått brukt de tre kampene i Rogaland denne helga godt.

- Vi har fått trent godt på det vi skal. Vi har spilt veldig ujevnt, men vi vet likevel at det er noe av det vi må jobbe med - å jobbe mer i forsvar. I angrep har vi hatt mye fart, jeg synes det har kommet seg en del. Vi har fått jobbet med frikastoppstillinger, vi har trent på straffekonkurranse, vi har trent på å lede mye, vi har trent på å komme tilbake etter å ha ligget under. Vi har fått prøvd oss på mange forskjellige situasjoner, sier Györ-keeperen som nå er oppe i 184 landskamper.