Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine håper gutta redder VM-formen

Er ikke fornøyd.

(Dagbladet.no) Norges førstemålvakt Katrine Lunde Haraldsen reiste til VM-samlingen som dansk serieleder. Men hun er likevel ikke fornøyd med høsten.

Til det er ambisjonene nemlig for høye.

For selv om Viborg har vært ustoppelige i Danmark, føler Katrine at hun har slippet inn for mange mål.

- Det har vært en tung sesong. Ja, vi vinner kamper, men når jeg vurderer min egen innsats etter kampene er jeg ikke alltid like fornøyd. Det har gått litt for mye opp og ned, sier hun til Dagbladet.no.

Skal få godfølelsen

I kveld spiller Norge den første av de tre siste oppkjøringskampene før mesterskapet i Frankrike. Angola er motstander i Sandefjord og jentene skal møte afrikanerne i Lyon også.

Derfor er kveldens test veldig viktig.

Forhåpentligvis kan Katrine Lunde Haraldsen i løpet av helge også vinne tilbake godfølelsen som er viktig å ta med seg inn i et to uker langt mesterskap.

Katrine håper gutta redder VM-formen

I sommer forlot hun og søsteren Kristine Lunde (skadde og ikke med til VM) Aalborg til fordel for Viborg.

- Ny klubb betyr også et nytt forsvar å stå bak. Jeg må jobbe videre for at dette skal sitte bedre, sier Katrine.

Har trent med gutter

Etter 11 serierunder har Katrine 40 i redningsprosent i serien. Det er nest best av dem som har stått mest, bare Salgelses Carina Friis (51 prosent) har vært bedre.

I EM i fjor endte Katrine med en redningsprosent på 42, hakket bak russiske Inna Suslinas som tok 44 prosent av skuddene - men for få av de norske i finalen.

Søndag møtes Norge og Russland igjen, i Drammen. Russerne tok første stikk i Danmark for noen uker siden. Nå skal Norge revansjere det tapet og skaffe seg overtaket før mesterskapet.

- Det er deilig å komme hit på samling, for vi har blant annet trent med guttespillere og da får jeg brynet meg litt mer. Det er tøffe kamper i Danmark og i Champions League, men det er enda mer utfordrende å få testet seg mot gutta.

- Jeg føler at formen kan være på vei, og krysser fingrene for at den toppes inn mot mesterskapet, sier Lunde Haraldsen.

DEN SISTE OPPKJØRINGEN: Katrine Lunde Haraldsen og håndballjentene spiller i helge firenasjoners på hjemmebane. Deretter venter VM i Frankrike. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
DEN SISTE OPPKJØRINGEN: Katrine Lunde Haraldsen og håndballjentene spiller i helge firenasjoners på hjemmebane. Deretter venter VM i Frankrike. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer
SERIELEDER: Viborg og Katrine Lunde Haraldsen har vært ustoppelige i den danske eliteserien i høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling