Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine i verdensklasse

Stakkars Sverige puttet bare tre på 30 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRHUS (Dagbladet.no): Norge - Sverige 25-13.

Katrine Lunde Haraldsen tok nær halvparten av skuddene de svenske jentene sendte mot henne før pause. Det er verdensklasse.

De siste 30 minuttene spilte hun enda bedre og det så ut som hun kom fra en annen planet. Hun var uovervinnelig og bare da de svenske spillerne skjøt utenfor reddet hun ikke.

Da hun gikk glisende av banen hadde hun tatt 62 prosent av skuddene.

- Jeg kan ikke huske å ha vært med på noe liknende, sier Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

- Hun er jättebra

Karoline Dyhre Breivang er en mester til å huske tall. Hun mener Terese Pedersen har levert en liknende omgang tidligere.Og hun har selvfølgelig rett.

Da Norge møtte Makedonia i Sverige-EM for to år siden slapp Pedersen inn bare tre mål etter pause. Norge vant 28-13.

HADDE BARE STENGETID: Katrine Lunde Haraldsen slapp inn tre mål i andreomgang mot Sverige i World Cup i kveld. Foto: Scanpix/ Claus Fisker
HADDE BARE STENGETID: Katrine Lunde Haraldsen slapp inn tre mål i andreomgang mot Sverige i World Cup i kveld. Foto: Scanpix/ Claus Fisker Vis mer

- Forsvaret spilte utrolig godt og jeg fikk jo ikke noe å gjøre, sier Katrine.

Marit Breivik er veldig fornøyd med det defensive, men hun gir samtidig målvakten mye av æren også.

- Jentene jobbet godt foran henne, og så tok Katrine det som kom. Jeg kan ikke huske en liknende omgang som denne, sier Breivik.

Svensketrener Ulf Schefvert sto oppgitt på sidelinja og så Katrine plukke ned skudd etter skudd. Men å hause opp prestasjonen hennes, det blir han ikke sånn umiddelbart med på.

- Skuddene kom jo rett på henne. Vi manglet rett og slett overskudd utover i kampen, men det er klart, hun er jo jättebra, sier Schefvert.

Sugne på EM-plass

Da Norge møtte svenskene i OL ble naboene våre feid av parketten og Marit Breiviks jenter vant med sju mål.

Også i kveld hadde Tonje Larsen & Co. full kontroll.

image: Katrine i verdensklasse

Denne turneringen brukes som trening foran vinterens EM i Makedonia, og det er viktig for Breivik å matche så mange spillere som mulig.

Vigdis Hårsaker fikk sjansen på høyrekanten fra start, og hun viste seg fram med tre raske scoringer. Etter 20 minutter ble hun erstattet av Linn Jørum Sulland, og også hun puttet tre før hvilen.

- Det var smart skyting av Vigdis og frisk skyting av Linn. Jeg ser også framgang forsvarsmessig for dem, sier Breivik til Dagbladet.no.

Katrine Lunde Haraldsen skal ha mye av æren for at Norge gikk til pause med en tremålsledelse, for hun tok nær halvparten av skuddene. Framover på banen manglet jentene flyten de har hatt i de andre kampene.

Fikk opp farta

Etter hvilen klarte Norge i mye større grad å utnytte svenske feil og bomskudd, og de blågule ble kontret i senk i starten av omgangen. Tempoet var større på både ball og bein, og svenskene hang ikke med.

Sulland fortsatte i samme spor også etter pause, og ga Breivik klar beskjed om at hun vil være med til EM.

- Det var deilig å få det til, spesielt siden det gikk litt trått i går. Jeg tenker ikke på uttaket nå jeg spiller, men det er klart det er viktig for meg å prestere nå, siden troppen snart tas ut, sier Sulland til Dagbladet.no.

Utover i omgangen ble derimot Norge kjempet litt ut av stilen av det svenske forsvaret.

- Vi blir litt stillestående framover, forklarer Breivik.

Lunde Haraldsen fortsatte sitt verdensklassespill og tidlig i andreomgangen var det bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Takket være Katrine ble den på hele 12 mål.

Noen minutter før slutt tok Lunde-tvillingen også ei straffe - hennes tiende redning på rad.

Norge vant alle kampene i åttenasjonersturneringens gruppespill og lørdag venter Frankrike i semifinalen. Arrangørene Danmark og Tyskland møtes i den andre semifinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!