Katrine Lunde ble gravid. Györ svarte med å halvere lønna

Forholdet til klubben skranter.

GRAVID: Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben. Her fra VM i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GRAVID: Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben. Her fra VM i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GYÖR (Dagbladet): Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben.

Den norske landslagsmålvakten i håndball er gravid i femte måned, og gleder seg til å bli mamma i mars.

Forholdet til hennes ungarske klubb, Györ, skranter derimot. Da hun orienterte klubben om at hun var gravid, så svarte klubben med å trekke henne i lønn, framfor å gratulere henne med graviditeten.

- Jeg klarer meg, men det er selvsagt tøffere økonomisk nå. De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Nå ønsker hun en garanti fra klubben om en dato for når de justerer henne tilbake til de opprinnelige betingelsene i kontrakten.

Noen slik garanti har hun ikke fått.

Kan gi seg i Györ Selv mener Katrine Lunde at hun skal ha full lønn igjen fra den dagen hun er tilbake på trening. Klubbledelsen vil foreløpig ikke gå med på det.

- De vil vente til jeg er tilbake på banen i kamp. Det vil jeg derimot ikke på med på. Da kan presidenten eller treneren styre det, og det blir umulig for meg å ha en forutsigbarhet, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer