Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine Lunde ble gravid. Györ svarte med å halvere lønna

Forholdet til klubben skranter.

GRAVID: Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben. Her fra VM i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GRAVID: Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben. Her fra VM i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

GYÖR (Dagbladet): Katrine Lunde (34) fikk lønna mer enn halvert da hun ble gravid. Nå vil hun ha lønnsgaranti for å fortsette i klubben.

Den norske landslagsmålvakten i håndball er gravid i femte måned, og gleder seg til å bli mamma i mars.

Forholdet til hennes ungarske klubb, Györ, skranter derimot. Da hun orienterte klubben om at hun var gravid, så svarte klubben med å trekke henne i lønn, framfor å gratulere henne med graviditeten.

- Jeg klarer meg, men det er selvsagt tøffere økonomisk nå. De trakk meg mer enn 50 prosent i lønn fra den dagen jeg sa fra om graviditeten, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Nå ønsker hun en garanti fra klubben om en dato for når de justerer henne tilbake til de opprinnelige betingelsene i kontrakten.

Noen slik garanti har hun ikke fått.

Kan gi seg i Györ Selv mener Katrine Lunde at hun skal ha full lønn igjen fra den dagen hun er tilbake på trening. Klubbledelsen vil foreløpig ikke gå med på det.

- De vil vente til jeg er tilbake på banen i kamp. Det vil jeg derimot ikke på med på. Da kan presidenten eller treneren styre det, og det blir umulig for meg å ha en forutsigbarhet, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Kvinnen med 241 landskamper har kontrakt med Györ til sommeren 2016, men har en klausul som sier at hun kan si opp avtalen innen 15. januar.

Den muligheten vil hun benytte seg av dersom Györ ikke kommer på bedre tanker.

- Jeg kommer til å si opp kontrakten om de ikke gir meg en lønnsgaranti. Det vet de, så nå er det opp til dem. Jeg vet at jeg kommer tilbake igjen, så da mister de en god spiller. Og jeg er ikke redd for ikke å få ny klubb heller, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

- Må ha respekt I Norge får klubbene dekket en del av lønna til spillerne, men i Ungarn finnes det ikke slike sosiale ordninger.

- Her taper klubben økonomisk om en spiller forsvinner ut med graviditet. Jeg kan forstå at de ikke liker å betale masse penger for en som ikke spiller, men samtidig må man ha respekt for mennesker.

Györs storstjerne Anita Görbicz er også gravid. Hun skal ikke ha møtte på samme utfordringer med klubbledelsen i etterkant.

- Görbicz sa fra på forhånd at hun ønsket å bli gravid. Det mener de gjør saken annerledes, sier Katrine Lunde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling