Katrine Lunde blir mamma

Tar pause fra håndballen.

STÅR OVER EM: Katrine Lunde blir mamma i mars og spiller ikke for Norge i EM i desember . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
STÅR OVER EM: Katrine Lunde blir mamma i mars og spiller ikke for Norge i EM i desember . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Håndballjentenes keeperveteran Katrine Lunde er gravid.

Det skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Som følge av at 34-åringen skal bli mamma tar keeperen en pause fra landslaget. Forbundet skriver at Lunde i juni forlovet seg med serberen Nikola Trajokovic, og nå skal de to bli foreldre.

- Jeg er lykkelig og gleder meg til å stifte egen familie. Men håndballen vil fortsatt være mye av hverdagen min, og jeg håper at jeg kan komme raskt tilbake på toppnivå etter fødselen, sier Katrine til handball.no.

Terminen er i mars, og Lunde blir i Ungarn til fødselen - uten å spille håndball for klubblaget Györ.

- Det blir utrolig spennende å se jentene spille mesterskap fra sidelinjen. Jeg kommer til å være fryktelig nervøs på lagets vegne, men håper å få sett jentene i aksjon live når de spiller her i Ungarn, sier Lunde i pressemeldingen.

Lunde har spilt 241 landskamper, bare sju jenter har flere kamper for Norge. Hun debuterte for landslaget i 2002. Hun har vunnet to OL-gull, ett VM-gull og fire EM-gull, så langt.