Katrine Lunde fikk ball i øyet

- Grunn til VM-bekymring, sier Breivik.

(Dagbladet.no): Fem uker før håndballjentene reiser til VM i St.Petersburg, gir en skadet Katrine Lunde grunn til bekymring for Marit Breivik.

Målvakten har fått en ball i øyet, og mister i beste fall store deler av oppkjøringen.

- Vi har fått beskjed om at hun ikke kan spille håndball på fire uker. Det er helt klart grunn til bekymring, uten at jeg vil svartmale situasjonen, sier landslagstrener Breivik til Dagbladet.no.

Rift på netthinna

- Vi må gi Katrine og det medisinske støtteapparatet tid, men jeg håper hun rekker kampen. Likevel er det ikke bra at hun går glipp av en stor del av oppkjøringa.

Landslagets lege, Ola Sand, sier Lunde må holde seg rolig og unngå stor økning i blodtrykket de kommende dagene.

- Hun fikk ballen i øyet på treninga tirsdag. Den skapte et trykk i hulen hvor øye ligger, og førte til litt blødning og rift på netthinna. Netthinna er blitt behandlet med laser i dag, og det er foreløpig usikkert hvor lenge hun er borte, sier Sand til Dagbladet.no.

Ingen erstatter klar

- Den ene legen sier fire uker, den andre vil vente til mandag og se hvordan skaden har utviklet seg først. Uansett er det ingen tvil om at dette er en alvorlig øyeskade med tanke på VM, og Katrine kommer til meg i morgen for at vi også kan følge med på utviklingen, sier Sand.

Lunde, som til daglig spiller i danske Aalborg, kjemper med Kjersti Beck om plassen som førstekeeper på landslaget. Therese Pedersen er den tredje keeperen i landslagstroppen.

- Hvis Katrine ikke kan være med, må vi vurdere hvem vi skal ta med. Per i dag er det ingen som peker seg ut, sier Marit Breivik.

VM-USIKKERHET: Fem uker før VM-avreise, har en ball i øyet på trening satt Katrine Lunde ut av spill.