Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine Lunde garderte seg mot rubelfella - får lønn i Russland i euro

- Ville ha en stabil valuta.

LØNNES I EURO: Katrine Lunde går til russiske Rostov i sommer. Der lønnes hun ikke i rubler, men i euro. - Det var viktig å få til en avtale med en stabil valute, sier Katrine Lunde til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem
LØNNES I EURO: Katrine Lunde går til russiske Rostov i sommer. Der lønnes hun ikke i rubler, men i euro. - Det var viktig å få til en avtale med en stabil valute, sier Katrine Lunde til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

(Dagbladet): I går ble det klart at den norske håndballmålvakten Katrine Lunde er klar for den russiske toppklubben Rostov fra 1. juli - en klubb hun mener har ressurser til å ta opp kampen om hegemoniet i Europa.

Høygravide Lunde forlater dermed verdens beste klubb Györ etter fem suksessrike år - hvor hun til våren kan ta farvel med ungarerne med en tredje strake Champions League-tittel.

Fortsetter med euro I Györ har en av verdens beste målvakter hevet lønn i euro - framfor ungarske forinter.

Når hun flytter til Russland til sommeren vil hun fortsatt heve lønn i euro.

Den langt mer usikre rubelen holder hun seg langt unna.

- Stabil valuta - Jeg er veldig klar over at verdien på rubler har kollapset, og var veldig klar på at det var greit å få lønna i en annen valuta. Euroen er mye mer stabil, og er en valuta jeg kan forholde meg til, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Hun gjennomførte forhandlingene med russerne uten bruk av agent, men med hjelp fra sin serbiske kjæreste Nikola Trajkovic (34), som snakker russisk - og svogeren Ole Lunde-Borgersen, som er gift med Katrines tvillingsøster Kristine.

- Forhandlingene gikk egentlig veldig greit. Det var to parter som ville komme til enighet, så det var ganske fort gjort, sier Katrine Lunde.

Opp i lønn Målvakten var en av de best betalte i Györ - som altså har vunnet Champions League de to siste åra. Like fullt venter en god lønnsøkning når hun slutter seg til den hardtsatsende russiske klubben Rostov.

- Det er en god kontrakt. Det kan jeg si, sier Katrine selv.

Selv mener 34-åringen at hun har flere gode sesonger foran seg, selv om hun mister ett år som følge av graviditeten.

Ingen nedtrappingsplaner Ikke minst er hun klar på at hun skal tilbake i det norske målet til VM i Danmark i desember.

- Jeg satser for fullt i flere år til, og er sikker på at jeg kan prestere på et høyt nivå en god stund til. Jeg føler at russerne verdsetter at de får en god målvakt til klubben, sier Katrine Lunde til Dagbladet.