Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine Lunde gir seg i Györ

- Skal bruke tiden til å finne ut av fremtiden

FERDIG: Katrine Lunde er ferdig i den ungarske klubben Györ. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FERDIG: Katrine Lunde er ferdig i den ungarske klubben Györ. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Håndballkeeper Katrine Lunde (34) har bestemt seg for å gi seg i ungarske Györ etter denne sesongen.

Hun har kontrakt til sommeren 2016, men har valgt å benytte seg av en klausul, som sa at hun innen 15. januar kunne si opp kontrakten, med virkning fra etter denne sesongen.

- Jeg vil nå bruke tiden framover til å finne ut av fremtiden, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

I november møtte Dagbladet landslagskeeperen i Györ. Da var det klart at forholdet til klubben begynte å skrante.

Bestemte seg i går Den endelige bestemmelsen tok hun først i går kveld.

- Jeg har hatt en god dialog med klubben, men det har tatt tid å ta beslutningen. Det har ikke vært lett, men jeg føler at jeg har tatt et riktig valg for meg. Det skal bli spennende å prøve noe nytt, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Dermed gir altså verdens beste målvakt seg i verdens beste klubb.

Hun vil ikke gå nærmere inn på årsaken til at hun gir seg i Györ etter fem sesonger, men målvakten som er gravid i sjuende måned kom uansett til at nå som hun og hennes serbiske kjæreste Nikola Trajokovic skal etablerer seg som familie, så kan det også være en fin anledning til å gjøre det et nytt sted.

Flere klubber interessert Dagbladet er kjent med at flere klubber har vært i kontakt med Lunde etter at Dagbladet skrev i november at klubben valgte å mer enn halvere lønna hennes da hun orienterte dem om at hun var gravid.

- Nå skal jeg bruke tiden tid til å ta tak i det. Det har jeg ikke kunne gjøre før nå. Det skal bli spennende å se hvor ferden ender, for jeg skal satse videre i flere år til, sier hun.

Katrine Lunde har termin med datteren Atina i mars, og håper at hun ikke har spilt sin siste kamp for Györ. Målet er å få med seg et par kamper på slutten av sesongen.

Presidenten lei seg - Svangerskapet har gått veldig fint, og jeg trener fortsatt bra. Målet er å være tilbake i trening ganske raskt etter fødselsen, sier hun.

- Du frykter ikke at Györ ikke vil bruke deg noe mer, nå som du har gitt dem beskjed om at du ikke fortsetter?

- Presidenten la ikke skjul på at han var lei seg for min beslutning, men jeg har ikke fått noen signaler om at de ikke vil bruke meg. Så spørs det selvsagt på hvor lang tid det tar før kroppen «setter seg» igjen etter fødselen, og hvor bra form jeg rekker å komme i på kort tid, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Presidenten: - Veldig lei meg Györ har nå også bekreftet Katrine Lundes brudd med klubben på sin hjemmeside.

Der beklager klubbpresident Kelecsényi Erno Lundes beslutning.  

- Som leder av denne klubben er jeg veldig lei meg for at Katrines avgang. Vi forsøker å yte service i verdensklasse til alle som er i klubben vår, og vi har gjort alt vi kan for å beholde henne, uttaler han i pressemeldingen på hjemmesiden.  

Han benytter også anledningen til å takke henne for prestasjonene i mål, som blant annet har medvirket til at klubben har vunnet Champions League de to siste sesongene.  

1. februar spiller åpner Györ hovedrunden i årets turnering med hjemmekamp mot Larvik.  

Så gjenstår det å se om Katrine Lunde er tilbake i tide til å avslutte Györ-karrieren med en Champions League-tittel til. I så fall vil det bli hennes femte, for hun har også to pokaler med danske Viborg.