Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine Lunde vraket til håndball-VM: - Det er nådeløst

Troppen tatt ut i dag.

• Vi fulgte sendingen direkte.

(Dagbladet): Ett av de store spørsmålene da Thorir Hergeirsson tok ut landslagstroppen til håndball-VM i dag - var keeperplassen. Hvilke av de tre superkeeperne Norge har til rådighet skulle vrakes?

Det ble til slutt Katrine Lunde.

Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø ble prioritert.

- Det er nådeløst å ta ut en tropp, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson etter troppen var offentliggjort.

Derfor ble hun vraket Da han ble spurt hvorfor Lunde ble vraket, sa han:

- For det første har vi tre av de beste keeperne i verden. Vi har valgt å ta med to - som vi har gjort i alle mesterskap siden dette teamet tok over. Vi har diskutert med keeperne, som har vært involvert. Det er best med to keepere, og det krever to som er på tå hev. De andre keeperne (bruttotroppen) er klar til å hoppe inn.

Før han fortsatte med:

- De mest bekvemme for et trenerteam hadde vært å ta med alle tre, men vi mener at det som gagner oss best er å ha to keepere. Vi vurderer at Grimsbø og Solberg er de to som er best. Magefølelsen på det er sterk, men vi kommer ikke til å si hvorfor vi har valgt de to. Så vet vi at Lunde vil med og at hun jobber hardt for å komme tilbake. Katrine har noen ujevne kamper gjennom høsten. Vi tror Katrine kommer sterkt tilbake, men hun er ikke der riktig ennå.

Og avsluttet med:

- Alle som ikke er tatt ut er naturligvis veldig skuffet.

Overrasket Flere eksperter reagerte da beskjeden om at veteran og mesterskapsgrossist ikke ble vektet god nok.  Lunde gikk glipp av EM i fjor da hun var gravid. Lunde er tilbake etter hun fikk barn, og tok ligagull med sin russiske klubb Rostov i høst.

- Lunde vraket fra VM-troppen. Vanskelig å forstå, skriver TV 2-ekspert Bente Svele på Twitter.

På direkten på TV 2 følger han opp:

- Jeg er sjokkert og forstår det ikke.  Det er mange rundt omkring i håndballverden som klapper når Norge kommer til mesterskapet uten henne. Jeg så den ikke komme.

En annen overraskelse i dag var at Ida Alstad heller ikke blir å se i mesterskapet i Danmark. Alstad som har vært en defensiv nøkkelspiller i de foregående mesterskapene står oppført i bruttotroppen, og kan hentes inn i løpet av mesterskapet.

5. desember spiller Norge sin åpningskamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media