Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine måtte roe ned mamma

Ringte hjem etter pusteproblemene.

METZ (Dagbladet.no): Målvakt Katrine Lunde Haraldsen (27) måtte ta en beroligende telefon hjem til mamma Solfrid etter pustebesværet hun fikk mot Østerrike tirsdag.

- Jeg fikk en tekstmelding fra Kristine (søsteren) om at mamma ble litt nervøs da jeg måtte gå av banen, så det var greit å få snakket med henne og forsikre henne om at jeg hadde det bra, sier Katrine Lunde til Dagbladet.no.

Kampen var bare 12 minutter gammel da hun gikk av og ble undersøkt av lege Terje Halvorsen. Han fant ikke noe galt med henne, og etter en pause ble hun sendt innpå igjen de siste sju minuttene.

I går følte hun seg helt fin.

- Det var litt ekkelt, og jeg husker at jeg tenkte at pusteproblemene snart ville gå over. Da det ikke gjorde det valgte jeg å gå av. Det er jo litt viktig å kunne puste.., sier hun med et smil.

- Slutt på problemene

I VM-premieren mot Angola søndag fikk hun et skudd i nesa og måtte gå av med neseblod. Mot Den dominikanske republikk mandag ble hun spart. I sum har Norge akkurat nå derfor en førstekeeper som ikke har fått så mange VM-minutter bak seg som hun kanskje burde hatt foran hovedrunden som innledes mot Makedonia klokka 21.15 i morgen kveld.

Hevet over enhver tvil er det uansett at hun på grunn av problemene ikke har kommet inn i en jevn og god rytme i VM.

TRØBLETE VM-START: Norges soleklart beste keeper har ikke fått en drømmestart på VM. Mot Angola fikk hun ballen i nesa, mot Den dominikanske republikk sto hun over, og mot Østerrike i går måtte hun gå av banen med pustevansker. Foto: SCANPIX
TRØBLETE VM-START: Norges soleklart beste keeper har ikke fått en drømmestart på VM. Mot Angola fikk hun ballen i nesa, mot Den dominikanske republikk sto hun over, og mot Østerrike i går måtte hun gå av banen med pustevansker. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg fikk mye spilletid i firenasjonersturneringen før VM, så jeg føler ikke at jeg mangler matching. Følelsen er god, og nå regner jeg med at det er slutt på problemene for min del. Det vil passe dårlig med noe mer nå, for jeg har veldig lyst til å stå i mål, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbledet.no.

Mamma kommer lørdag

Skulle det mot formodning ble mer trøbbel for målvakten i VM så slipper hun iallfall å ringe hjem til mamma. Håndballinteresserte Solfrid kommer nemlig til Metz lørdag for å se datteren sin mot Russland og i resten av kampene i VM.

- Mamma synes det er veldig morsomt å se oss spille, og hun pleier å komme til de fleste mesterskapene. Det er bare koselig, sier Katrine Lunde Haraldsen.

Morgendagens motstander kjenner hun ikke veldig godt, men advarer mot å ta lett på oppgaven.

- Vi vet at de har noen gode skyttere og en lovende blanding av eldre rutinerte spillere og yngre jenter.

<B>FIKK BALLEN I ANSIKTET:</B> - Blodet sluttet aldri å renne, sa Katrine Lunde etter nesestyveren mot Angola.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media