<strong>UNGARN-EKSPERT:</strong> Katrine Lunde Haraldsen sto som en levende vegg mot Ungarn. Akkurat som i fjorårets VM og 2008-EM. Foto:Bjørn Langsem
UNGARN-EKSPERT: Katrine Lunde Haraldsen sto som en levende vegg mot Ungarn. Akkurat som i fjorårets VM og 2008-EM. Foto:Bjørn Langsem Vis mer

Katrine med ekstrem drømmekamp

Murte igjen målet. - Kan ikke være gøy å spille mot henne, sier Gro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge - Ungarn 34-13.

De siste dagene har det nesten vært mer støy om publikumsoppmøtet i EM enn det har vært lyd fra tribunen. I kveld var det endelig bortimot fullt og bråkete i Håkons Hall.

Tilskuerne ga jentene en perfekt oppvarming med bølgen og en høylytt versjon av «Ja, vi elsker».

Det var ingen tvil om at de norske spillerne var heltent mot ungarerne. Og aller heitest av alle, Katrine Lunde Haraldsen.

68 prosent Norge har hatt et bra tak på Ungarn de siste åra og kveldens seier var den åttende på rad mot dem.

- Det var helt fantastisk. Egentlig helt overveldende. Det kom mye folk og vi spilte god håndball, sa Gro Hammerseng til TV 2.

Katrine spilte en helt fenomenal førsteomgang, da Norge raskt knuste den ungarske drømmen om gruppeseier.

Hun tok 68 prosent av skuddene, noe som ikke bare er verdensklasse - det er enda bedre. Og redningene hennes ble omsatt i flere herlige kontringsmål - hvor hun serverte herlige pasninger framover.

- Hun var helt syk. Det kan ikke være gøy å spille mot henne, sa Gro Hammerseng til TV2 etter kampen.

- Det var morsomt i dag, jeg er fornøyd, sier en beskjeden Lunde Haraldsen selv til TV 2.

- Har du spilt bedre kamper?

 - Jeg tviler på det, sa hun.

Heidi Løke var også brennheit før pause og scoret fem. Linn-Kristin Riegelhuth nettet fire ganger og Norge ledet med svimlende 12 halvveis (19-7)

Stygge taklinger Lunde Haraldsen var like utenomjordisk i andreomgangen, og gikk av banen med 67 i redningsprosent.

Og ungarerne var aldri i nærheten av å kunne true Norge, i det som ble en småstygg kamp. De norske spillerne ble tatt veldig hardt av de ungarske jentene, som stadig var på etterskudd.

<strong>BLE HYLLET:</strong> Lagvenninnene til Katrine hyllet superkeeperen etter kampen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLE HYLLET: Lagvenninnene til Katrine hyllet superkeeperen etter kampen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Det norske forsvarsspillet skal også ha sin del av æren for den strålende keeperkampen til Lunde Haraldsen.

Så strålende spilte Thorir Hergeirssons jenter, at viktige Tonje Larsen og Gro Hammerseng kunne se slutten av festforestillingen fra benken. Der koste de seg nok - for Norge lekte seg inn til 21-målsseier.

Tre på rad De norske jentene har nå slått ungarerne i tre mesterskap på rad. Og mye av grunnen finner du mellom to rødhvite stenger.

Katrine Lunde Haraldsen har vært fabelaktig i alle tre kampene.

• Da Norge slo Ungarn 34-20 i 2008-EM var sørlendingen fabelaktig. Hun tok 55 prosent av skuddene og slapp bare inn åtte i førsteomgangen.

• I fjorårets Kina-VM vant Norge 25-19. Katrine tok 49 prosent av skuddene som kom mellom stolpene.

• I Håkons Hall var Lunde Haraldsen igjen en levende vegg mot Ungarn.

Lunde Haraldsen er rett og slett et mareritt for Ungarn. Og ekspertisen hennes ble ikke akkurat mindre da hun i sommer flyttet fra Viborg til Györ. De har altså klart å lokke henne til det ungarske mesterlaget - men de får henne ikke til å skifte ut passet sitt.

Tysk flause Håndballjentene får nå med seg fire poeng inn i mellomspillet, mens Ungarn får med to. Frankrike slo Slovenia og går inn i mellomrunden uten poeng.

Sverige har imponert kraftig, vant gruppa si og tar med seg fire poeng til Lillehammer. De blågule blir Norges første motstander i mellomspillet. Nederland får med seg to poeng til mellomrunden og Ukraina  starter på null.

Tyskland endte sist i den gruppa - noe som ender med oppvask når de kommer hjem.

FAKTA

Norge - Ungarn 34-13 (19-7)
Håkons Hall, 9153 tilskuere.

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Kari Aalvik Grimsbø - Tonje Larsen 2 , Heidi Løke 7, Marit Malm Frafjord 4, Nora Mørk 6, Kari Mette Johansen, Gro Hammerseng 2, Linn-Kristin Riegelhuth 4, Tonje Nøstvold 2, Tine Stange, Camilla Herrem 3, Mari Molid, Stine Bredal Oftedal, Karoline Dyhre Breivang, Ida Alstad 4.

Toppscorer Ungarn: Zita Szcusanszki 6.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Ungarn 6 x 2 min.

Dommere: Gubica/Milosevic, Kroatia.

Norge spiller hovedrunde mot Sverige, Ukraina og Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer