Katrine om gravid Görbicz: - Jeg har lært henne opp

Verdens beste playmaker ute av håndball-EM.

VENTER BARN: Ungarns stjernespiller i håndball, Anita Görbicz, er gravid og går dermed glipp av EM på hjemmebane i desember. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB Scanpix
VENTER BARN: Ungarns stjernespiller i håndball, Anita Görbicz, er gravid og går dermed glipp av EM på hjemmebane i desember. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den ungarske superstjernen Anita Görbicz (31) er gravid, og går dermed glipp av EM på hjemmebane i desember.

Til daglig er hun klubbvenninne med Katrine Lunde (34) og Heidi Løke (31) i Györ.

- Jeg har lært henne opp, sier Katrine Lunde og humrer godt.

Den norske målvakten med 241 landskamper og ti mesterskapsmedaljer har selv termin i mars, og mister selvsagt også årets internasjonale håndballmesterskap.

- Stort tap Det tynnes med andre ord ut i rekkene hos Champions League-favoritten Györ, men Ungarn må samtidig klare seg uten stjerna som kunne styrt nasjonen til en medalje på hjemmebane.

Katrine Lunde er ikke i tvil om at Ungarn blir betydelig svekket uten Anita Görbicz som leken spillefordeler.

- Anita er verdens beste playmaker. Det er ingen som har en teknikk og overblikk som henne, så det er klart at det blir et stort tap for Ungarn. Men det er gode nyheter for andre nasjoner som har lyst på medalje, som Norge, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

Debuterte som 16-åring 31 år gamle Görbicz debuterte på det ungarske landslaget som 16-åring, så Lunde forstår at Görbicz har prioritert å få barn nå, selv om det er EM på hjemmebane.

- Hun mener vel at det er en større opplevelse å få barn, enn å spille mesterskap. Og Anita er veldig glad i barn, sier Lunde.

Skal tilbake I likhet med Katrine Lunde, så planlegger også Anita Görbicz et comeback på parketten etter fødselen. Katrine tror avbrekket som venter Görbicz nå vil gjøre henne godt også som spiller.

- Både kropp og hode har nok godt av et avbrekk etter så mange sammenhengende år med håndball.

- Hvor bra kunne Ungarn blitt i EM, med Anita Görbicz på laget?

- De har sett lovende ut. De har spilt med samme laget i flere år nå og har et samspilt lag. Og når de i tillegg spiller foran egne fans på hjemmebane, så kunne de gjort det veldig bra.

- En medaljeutfordrer for Norge?

- Ja, helt klart. Det blir lettere å stoppe Ungarn uten Anita Görbicz.

Overrasket treneren Den ungarske landslagstreneren Andras Nemeth var raskt ute med en gratulasjon da han fikk budskapet om Görbicz' graviditet overbragt i dag.

- Mine hjerteligste gratulasjoner og lykkeønskninger går til Anita. Sportslig har vi fått en utfordrende situasjon, men vi skal gjøre så godt vi kan med å bygge et lag som kan konkurrere like bra uten Anita Görbicz.

LAGVENNINNER: Katrine Lunde (f.v) Anita Görbicz og Heidi Løke er lagvenninner i Györ. Lunde og Görbicz venter barn, mens Heidi er mamma til syv år gamle Alexander. Foto: Espen Hartvig / Scanpix
LAGVENNINNER: Katrine Lunde (f.v) Anita Görbicz og Heidi Løke er lagvenninner i Györ. Lunde og Görbicz venter barn, mens Heidi er mamma til syv år gamle Alexander. Foto: Espen Hartvig / Scanpix Vis mer