Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine scoret fra eget målfelt

Viborg slo Byåsen i Champions League.

PUTTET FRA EGET FELT: Katrine Lunde Haraldsen scoret fra eget felt da Viborg slo Byåsen i Champions League-åpningen. Foto: EPA
PUTTET FRA EGET FELT: Katrine Lunde Haraldsen scoret fra eget felt da Viborg slo Byåsen i Champions League-åpningen. Foto: EPA Vis mer

|||(Dagbladet.no) Byåsen - Viborg 21-26.

Selv om Byåsen mot slutten av andreomgangen bare var tre mål bak, hadde de i realiteten ingen sjanse mot Viborg-stjernene. Trønderne skjerpet seg kraftig etter pause, men de sleit med å overliste Katrine Lunde Haraldsen i Viborg-målet.

- De har mange gode spillere, men jeg synes de ble litt passive i dag, sier Lunde Haraldsen til TV 2.

Og Katrine - som murte igjen buret i starten - scoret faktisk også.

På stillingen 3-0 til danskene så hun at Kari Aalvik Grimsbø sto litt langt ute, og hun prikket inn et skudd fra eget felt.

Svekket mesterlag
Det danske mesterlaget, som vant alt i Danmark og også Champions League forrige sesong, har slitt de første ukene av denne sesongen.

Graviditeter og skader har ført til at de grønne har spilt svært redusert i de første seriekampene. Resultat: Tre tap på sju kamper.

Nå er derimot verdensstjernen Bojana Popovic tilbake, men hun vil trenge litt tid før hun er på sitt toppnivå. Kristine Lunde Borgersen er ennå ikke klar.

Derfor svinger det veldig mye i Viborg-prestasjonene.

- Forferdelig
Likevel hadde de hele veien et godt grep om det som skjedde i Trondheim Spektrum.

De parkerte Byåsen allerede fra start, og ledet 6-0 før vertskapet traff nettmaskene for første gang. Det måtte en sjumeter til for at Iva Zamorska og lagvenninnene klarte å score.

Viborg beholdt dette forspranget ut omgangen, og gikk til pause med en 12-6-ledelse.

- Jeg trodde vi kom til å ligge under enda mer, for vi spilte forferdelig. Vi traff på null av 15 fra ni meter. Vi må gå mer på mål, for vi går bare på tvers og skuddene blir en nødløsning. Heldigvis har også Viborg vært dårlige, sa Byåsen-trener Geir Oustorp til TV 2 i pausen.

Var bare tre bak
Seks mål på en omgang, den må Byåsen glemme fortest mulig. Etter pause hevet de seg mange hakk.

De fortsatte å stå godt i forsvar og Kari Aalvik Grimsbø gjorde jobben i mål - og framover ble det både kontringsmål og også noen scoringer bakfra.

Ved et par anledninger i andreomgangen var Byåsen bare tre mål bak - seinest et par minutter før slutt.

Viborg satte da inn et siste støt - og de vant til slutt med fem mål, 26-21.

- Vi var mye bedre i andreomgangen, men så glipper vi når vi har muligheten og Rikke Skov scorer et par enkle mål. Sånt kan vi ikke gjøre når vi møter verdens beste, sier Oustorp.

image: Katrine scoret fra eget målfelt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media