Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine slakter seg selv tross snuoperasjonen

- Dette var dritdårlig.

REISTE SEG: Katrine Lunde Haraldsen spilte svakt før pause, da hun kom inn mot slutten slo hun tilbake.
REISTE SEG: Katrine Lunde Haraldsen spilte svakt før pause, da hun kom inn mot slutten slo hun tilbake. Vis mer

||| ORKANGER (Dagbladet): Norge - Kroatia 31-28.

Det så en periode stygt ut for de norske håndballjentene mot Kroatia, og kvarteret før slutt ledet gjestene med to mål.

Så startet Norge sluttspurten.

Men de røde sleit i perioder i forsvar, og framover ble det mange stygge skuddbom.

- Det største forbedringspotensialet vårt er å vinne duellene med målvakt. Dessuten er 28 baklengs mot dette laget minst åtte for mange, sier Thorir Hergeirsson.

Rufsete start
I går formiddag ble den endelige VM-troppen tatt ut. Hergeirsson ønsker å matche dem som skal til mesterskapet i helgas Møbelringen Cup - og han vil ikke at disse kampene skal føles som uttakskamper for jentene.

KRIGET PÅ LINJA: Heidi Løke i kjent stil inne på streken mot Kroatia. Larvik-spilleren scoret hele seks på et kvarter mot slutten av kampen.
KRIGET PÅ LINJA: Heidi Løke i kjent stil inne på streken mot Kroatia. Larvik-spilleren scoret hele seks på et kvarter mot slutten av kampen. Vis mer

Nå vil han nemlig finslipe det norske håndballmaskineriet.

Og de har fortsatt en jobb å gjøre de neste to ukene.

Starten av kampen var preget av mange tekniske feil og flere stygge skuddbom. Jentene misbrukte for mange hundreprosentsjanser, men holdt seg likevel foran kroatene stort sett hele førsteomgangen.

Til tross for at Katrine Lunde Haraldsen hadde en av sine tyngste landslagsomganger mellom stengene.

Tungt for keeperne
Sørlandsjenta tok bare fire av 16 skudd, før hun ble erstattet av Terese Pedersen etter drøyt 24 minutter.

- Dette var dritdårlig. Jeg var rett og slett for dårlig i dag. Jeg forsøkte å jobbe meg inn igjen, men klarte det ikke, sier Viborg-målvakten til Dagbladet.

image: Katrine slakter seg selv tross snuoperasjonen

Noe av ansvaret for dette må også forsvaret ta, for Kroatia-spillerne slapp til på for mange nærskudd.

Framover var spesielt Byåsen-jentene Camilla Herrem og Ida Alstad giftige før pause. Halvveis ledet Norge 16-13.

Andreomgangen fortsatte egentlig i samme spor, og de norske jentene sleit med å få tak i de kroatiske spillerne. Pedersen sto godt før pause, men hadde en tung start på andreomgangen og hun slapp inn ni strake før Lunde Haraldsen kom på banen igjen.

Bak ryggen - igjen
Skuddmissene florerte framover, og lyspunktene i starten av andreomgangen var backhandskuddet til Anja Edin (selv om det gikk i stanga) og Karoline Dyhre Breivangs innspill bak ryggen til Heidi Løke.

Kvarteret før slutt ledet Kroatia med to mål og Norge var i ferd med å få en svært skeiv start på Møbelringen Cup.

Ti minutter før slutt løsnet det skikkelig - i begge ender. Lunde Haraldsen revansjerte seg kraftig og spesielt Heidi Løke var på hugget i angrep. Strekspilleren scoret scoret seks på en halv omgang, og Norge vant til slutt 31-28.

- Det var godt å komme inn igjen, og ta noen av de langskuddene jeg burde tatt før jeg byttet. Det er deilig å reise seg, men alt i alt er jeg skuffet over egen innsats, sier Katrine.

Landslagssjefen er ikke overrasket over revansjen til 29-åringen.

LØPSMASKIN: Camilla Herrem scoret tre kontrings- og ett ankomstmål før pause.
LØPSMASKIN: Camilla Herrem scoret tre kontrings- og ett ankomstmål før pause. Vis mer

Stjerneduo tilbake
- Hun er en dyktig målvakt med mye rutine. Det handlet om å nullstille seg og kanskje å se litt på skytterne fra benken, sier Hergeirsson.

- Hva er du mest fornøyd med i kveld?

- Det er mye bra angrepsspill i perioder og jeg er fornøyd med en del av kontringsspillet - selv om vi skal ha større uttelling framover. Men det er også godt å ha litt å sette fingeren på etter en kamp som dette, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Tonje Larsen spilte i kveld sin første landskamp siden EM-finalen i fjor og Kristine Lunde-Borgersen var også tilbake. Ingen av dem kjente noen smerter i knærne.

- Det var gøy å være tilbake, og jeg synes mye av samspillet fungerte bra, selv om vi må gjøre noen små justeringer framover, sier Larsen til Dagbladet.

Lunde-Borgersen samtykker, og forteller også at hun var svært nervøs før kampen.

- Det var spesielt å spille for landslaget igjen, ikke minst siden det har vært så mye snakk om kneet mitt den siste tida, sier hun.

Tidligere i kveld møttes Russland og Romania (33-31) i Orklahallen. Norge møter rumenerne lørdag og russerne søndag. Om to uker braker VM løs i Kina, og de norske jentene møter Japan i den første kampen.

FÅR HVILE: Kristine Lunde-Borgersen er tilbake for Norge, og ble kåret til banens beste av den lokale juryen. Premie: En stressless. Lørdag hviler trolig både hun og Tonje Larsen.
FÅR HVILE: Kristine Lunde-Borgersen er tilbake for Norge, og ble kåret til banens beste av den lokale juryen. Premie: En stressless. Lørdag hviler trolig både hun og Tonje Larsen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media