Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Katrine slapp inn bare fem på én omgang

Norge slaktet Ungarn.

VEGGEN: Katrine Lunde Haraldsen sto som en vegg i førsteomgangen mot Ungarn. Bare fem baller gikk inn bak henne. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
VEGGEN: Katrine Lunde Haraldsen sto som en vegg i førsteomgangen mot Ungarn. Bare fem baller gikk inn bak henne. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

||| ÅRHUS (Dagbladet.no): Ungarn - Norge 13-33.

Mot Tyskland tirsdag raknet ungarerne fullstendig etter pause, da de mistet en femmålsledelse og tapte med fire.

I kveld gikk Ungarn opp i liminga fra start.

De norske jentene feide dem av parketten og avgjorde kampen lenge før pause.

Stengte buret
Timea Toth sendte Ungarn i ledelsen i første angrep, men etter dette maktet de ikke score på 16 og et halvt minutt. Og da måtte det en sjumeter til for at de skulle få nettkjenning.

Norge spilte godt i forsvar og Katrine Lunde Haraldsen var fremragende i buret. Viborg-målvakten tok ti av de 15 skuddene som kom mellom stengene i førsteomgangen, sånt er verdensklasse.

- Det var ikke min fortjeneste, for forsvaret sto kjempebra. Det er godt å se at det sitter så bra med så mange nye spillere, selv om det selvfølgelig svinger litt, sier Lunde Haraldsen.

VANT MED 20 MÅL: Anja Edin og de norske jentene knuste et svakt ungarsk lag. Foto: Claus Fisker / SCANPIX
VANT MED 20 MÅL: Anja Edin og de norske jentene knuste et svakt ungarsk lag. Foto: Claus Fisker / SCANPIX Vis mer

Det var litt rusk i maskineriet framover i startfasen, men de norske jentene fikk ristet av seg de fleste skuddmissene og etter hvert rant målene inn.

Spesielt herlig var Kari Mette Johansens flyger, etter et oppspill fra Linn-Kristin Riegelhuth. Anja Edin fulgte også opp gårsdagens storkamp mot Frankrike ved å banke inn fire mål på de 15 minuttene hun spilte før pause.

- Det er lurt å bruke flyverspill mot et lag som står såpass smalt i forsvar, sier Johansen til Dagbladet.

Sikret semi
Ungarerne fikk nok litt kjeft av trener Eszter Matefi i garderoben, for de skjerpet seg etter pause. De var tøffere i forsvar og virket mer konsentrert i angrep - noe som ga Terese Pedersen mer hodebry enn det Lunde Haraldsen måtte gjennom.

Men Norge hadde selvfølgelig full kontroll og ledelsen bare økte utover i omgangen. Ikke minst da Pedersen plukket ned skudd etter skudd. De norske jentene scoret fra alle posisjoner, og vant til slutt med hele 20 mål.

En lattermild keepertrener Mats Olsson sier at han nesten ikke vet hva han skal gjøre her nede.

Katrine slapp inn bare fem på én omgang

- Jeg kan jo bare reise hjem. Forsvarsspillet var nesten feilfritt og det er fantastisk å jobbe med et slikt keepermateriale. Det er så stabilt, de er så rolige, skryter svensken.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson bruker denne turneringen til å teste nye spillere - og nye varianter. I kveld prøvde Norge seg i en periode med to linjespillere, Marit Malm Frafjord og Heidi Løke, på banen samtidig.

- Det er viktig å prøve nye ting, og to linjespillere er en variant vi kan prøve ut seinere også. Dette er mulighetenes turnering når det gjelder sånne ting, sier islendingen til Dagbladet.

Norge har nå full pott etter to kamper, og er sikret semifinale på lørdag. Torsdag kveld møter jentene Tyskland til en rein gruppefinale, for også tyskerne har fire poeng.

Gruppevinneren møter toeren i den andre gruppa, som består av Danmark, Russland, Romania og Sverige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling