Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kattem trukket ett poeng etter økonomirot

Rapporterte inn til NFF for sent.

SRAFFES:  Kattem er fratatt ett poeng av Norges Fotballforbund fordi klubben hadde levert sin økonomiske rapportering for sent. Her fra toppseriemøtet med Røa i 2011.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SRAFFES: Kattem er fratatt ett poeng av Norges Fotballforbund fordi klubben hadde levert sin økonomiske rapportering for sent. Her fra toppseriemøtet med Røa i 2011. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Kattem ble mandag fratatt ett poeng av Norges Fotballforbund fordi klubben hadde levert sin økonomiske rapportering for sent.

NFFs påtalenemnd anmeldte Kattem til doms- og sanksjonsutvalget etter at klubben i kvinnenes eliteserie leverte inn en obligatorisk økonomisk rapporteringspakke 102 dager etter fristen. Dokumentasjonen er et krav for å få klubblisens. Årets frist var 15. mars.

Mandag kom doms- og sanksjonsutvalget fram til at Kattem skal ilegges en poengstraff. Klubben har ikke bestridt de faktiske forhold i saken. Utvalget legger spesielt vekt på at klubben befinner seg på øverste nivå i norsk kvinnefotball, og at det er å forvente at en slik klubb overholder frister.

Påtalenemda ba om en straff på tre minuspoeng. Det mente utvalget var for strengt. Tidligere har forsinket levering av økonomiske rapporter ført til bøter. Siden Kattem var godt over tre måneder for sent ute, er det ifølge utvalget nødvendig å ilegge poengstraff.

I tillegg til poengtrekk fikk Kattem også en bot på 30.000 kroner.

Straffen gjør at Kattem står igjen med sju poeng etter 15 kamper. Klubben er nest sist på tabellen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media