Johannes Høsflot Klæbo gull stafett ski-VM 2021

Kattens lek med bjørnen

Aleksandr Bolsjunov satt i fella igjen. Nå diskuterer russerne hva som gikk galt. Men er det noen vits?

RUSSISK BJØRN I TRØBBEL: Johannes Høstflo Klæbo i kattemyke skjær opp mot norsk seier i VM-stafetten 2021. VIDEO: Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I TO år har den glitrende skiløperen Aleksandr Bolsjunov jobbet med å bli like smart som sterk i løypa. Han har nesten klart det.

Aleksandr har funnet det rette skjæret gjennom svingene nedover, han har lært seg å bruke kreftene fornuftig og velger som oftest rett i de mest dramatiske situasjonene underveis.

Nå er han bare en kattemyk norsk skiløper fra å lykkes med alt, men det hindret er kanskje ikke lenger til å passere.

Muligens var det et bytte helt på toppen vi akkurat så. En veksling mellom to jevngamle verdensenere. Fra russisk til norsk, altså.

Men la oss vente med det til 5-mila søndag. Det er langt til Oberstdorf-VM er i mål der.

Og best å være glad nå.

FOR du kan ikke la være å smile etter å ha sett kattens lek med bjørnen. Dette stafettgullet var så kalkulert bak solbrillene til Johannes at det nesten var nifst å se hvordan alt der ute i løypa skjedde under nordmannens stramme regi.

Han ville jo bli hentet inn. Nesten alt som hadde skjedd fram til Johannes gikk ut alene i front passet perfekt. Det drøye halvminuttet som alle de tre foran ham hadde kjempet inn, ble avgjørende for utfallet. Johannes Klæbo ble aldri utfordret på sitt svakeste punkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer