Katusha bytter nasjonalitet

Sykler under sveitsisk flagg i 2017.

BLIR SVEITSISK: Alexander Kristoffs Katusha bytter nasjonalitet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BLIR SVEITSISK: Alexander Kristoffs Katusha bytter nasjonalitet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Procycling.no): Hele åtte signeringer har blitt avslørt av Team Katusha så langt denne høsten.

Etter det procycling.no erfarer er flere på vei inn.

Mest merkbart er kanskje frafallet av russiske navn i ryttertroppen. En av årsakene til det er at Katusha vil være registrert i Sveits neste sesong.

Et nytt stort steg i retning av et internasjonalisert WorldTour-mannskap.

– Formelt sett er vi for et sveitsisk lag å regne neste år. Men alle vet at prosjektet opprinnelig var russisk. Laget vil fortsatt hete Katusha neste år og vil i tillegg legge til navnet på vår nye sponsor, sier generalmanager Vjatsjeslav Jekimov til det russiske nettstedet sports.ru.

Følger managementet til Sveits

Overfor procycling.no bekrefter også pressesjef Philippe Maertens endringene.

– Målet vårt er å lage et mer internasjonalt lag. Opprinnelig startet vi som et globalt russisk sykkelprosjekt, og målet var å produsere gode ryttere foran OL i Rio de Janeiro. Nå endte det opp med at Ilnur Zakarin ikke fikk lov til å stille, men den delen av prosjektet er uansett avsluttet.

LAGKOMPISER: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff (t.h.) sykler begge for Katusha.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LAGKOMPISER: Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff (t.h.) sykler begge for Katusha.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Katusha Managment SA er selskapet som holder i WorldTour-lisensen til det tidligere russiske laget. Selskapet er registrert i Geneve, og det er en av grunnene til at valget falt på alpelandet.

– Sveits er nøytralt og var et greit valg da vi ønsket å endre på det. Det er ikke lenger så farlig hvor de respektive sykkellagene er registrert. Det er ikke slik at 30 prosent av rytterne må høre hjemme i laget det registreres i lenger, forteller Maertens.

Fra 14 russere til 5

Det som er klart, er at andelen russere i laget synker betraktelig.

I år har 14 av dem hevet lønn i laget. Neste sesong er Maxim Belkov, Vjatsjeslav Kuznetsov, Matvey Mamykin, Pavel Kochetkov og Ilnur Zakarin de eneste som blir værende.

Katusha har i stedet fylt på med internasjonale navn: Robert Kiserlovski (Kroatia), Jenthe Biermans og Baptiste Planckaert (Belgia), Mads Würtz-Schmidt (Danmark), Maurits Lammerink (Nederland), José Goncalves (Spania), Rick Zabel og Tony Martin (Tyskland).

– Katusha vil neste år være et internasjonalt sykkelprosjekt, og kommer til å annonsere ting som er veldig attraktivt for meg i løpet av de kommende uker. Det var til slutt det som utgjorde forskjellen for avgjørelsen jeg tok, uttalte Tony Martin til tyske Radsport da han skrev under for Katusha-laget.

Det er fortsatt ventet at tyske Alpecin blir utropt til ny navnesponsor for sykkellaget.

– Jeg ønsker å klargjøre situasjonen og, til en viss grad, beklage til den russiske fansen og fortelle at vi intenst søker etter sponsorer i det russiske markedet, på statlig nivå. Men ingen andre en Igor Makarov ser ut til å være villig til å investere i laget, forteller Jekimov i intervjuet med sports.ru.

Makarov er fremdeles en sterk bidragsyter, men har uttrykt ønske for at laget skal bli selvfinansiert i løpet av årene som kommer.

PS! Sveitseren Reto Hollenstein har blitt koblet til Katusha, men er foreløpig ikke bekreftet signert av laget.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer