HENGTE PÅ: Katusha-rytter Tsatevitsj sendes hjem av eget lag etter regelbrudd på tempoetappen søndag. Foto: Katusha/skjermdump
HENGTE PÅ: Katusha-rytter Tsatevitsj sendes hjem av eget lag etter regelbrudd på tempoetappen søndag. Foto: Katusha/skjermdumpVis mer

Katusha kaster egen rytter ut av Giro d´Italia

- Fullstendig uakseptabelt regelbrudd, sier sportsdirektør.

(procycling.no): Katusha har besluttet å sende Aleksej Tsatevitsj hjem fra Giro d?Italia. Avgjørelsen kommer som et resultat av søndagens individuelle tempo i Chianti hvor Tsatevitsj brøt reglene ved å kjøre store deler av etappen på Tobias Ludvigssons bakhjul. Russeren ble straffet av juryen med 100 sveitserfranc i bot. Katusha-rytteren ble også ilagt en tidsstraff i sammendraget på seks minutter og 48 sekunder.

- For det første vil jeg på vegne av Katusha beklage Aleksej Tsatevitsjs oppførsel under tempoen. Måten Tsatevitsj kjørte gårsdagens etappe var fullstendig uakseptabelt, sier Dmitrij Konysjev, sportsdirektør hos Katusha.

- For det første brøt han et klart regelverk, kjent for alle profesjonelle ryttere. Samtidig viste han ingen respekt for sin konkurrent, rytteren som hentet han inn i løypa. Dessuten ignorerte han fullstendig lagets plan for dagen, etterspurt og lagt til rette av sportsdirektøren, sier Konysjev videre.

- Oppførselens hans har en stor og negativ påvirkning på sykkelsportens image generelt og Katushas spesielt. For oss var det ikke nok å akseptere kommisærenes straff, vi måtte gå strengere til verks. Det er ikke lett å ta fatt på andre uke av rittet med bare åtte ryttere, men jeg er overbevist om at vi har tatt riktig avgjørelse, avslutter Konysjev.

Katusha kjører med ambisjoner i sammendraget for Ilnur Zakarin. Russeren har kjørt sterkt innledningsvis, men var uheldig på søndagens tempo og veltet flere ganger. Zakarin er 12.mann sammenlagt, 2:09 bak ledende Gianluca Brambilla.