IKKE AVGJORT: Saken til Eduard Vorganov er enda ikke avgjort, men den midlertidige suspensjonen er fjernet. Foto: EPA/Grzegorz Momot
IKKE AVGJORT: Saken til Eduard Vorganov er enda ikke avgjort, men den midlertidige suspensjonen er fjernet. Foto: EPA/Grzegorz MomotVis mer

Katusha-rytter får fjernet suspensjon

Avla positiv dopingprøve i januar.

(procycling.no) I starten av februar ble Eduard Vorganov midlertidig suspendert av UCI. Grunnen til suspensjonen var en positiv dopingprøve avlagt i en kontroll utenom konkurranse den 14. januar.

Katusha-rytteren la siden inn en forespørsel om å få fjernet suspensjonen.

UCI har nå lyttet til russeren sine ønsker og etter at disiplinærkomiteen så på saken besluttet de å fjerne suspensjonen.

Supensjon kan fjernes En midlertidig suspensjon kan løftes dersom det er sannsynlig at den aktuelle rytteren ikke kan klandres for den positive prøven.

UCI poengterer, i en pressemelding, at saken ikke er løst for Kristoff sin lagkamerat. Forbundet vil ikke kommentere saken ytterligere før det er felt en dom.

Stoffet russeren ble tatt for var meldonium, som ble lagt til på listen over ulovlige substanser i starten av 2016.

Vorganov er en av mange idrettsutøvere som har testet positivt for meldonium i 2016.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.