Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaurin fortalte Klaveness om problemene i fjor vår

NRK-eksperten bekrefter.

FORTALTE OM PROBLEMENE: Leni Larsen Kaurin fortalte ikke lagvenninnene og klubben om problemene hun hadde med forholdet til treneren etter å ha avvist ham, men hun snakket med NRK-ekspert og tidligere Stabæk-spiller Lise Klaveness om det. Foto: Anita Arntzen
FORTALTE OM PROBLEMENE: Leni Larsen Kaurin fortalte ikke lagvenninnene og klubben om problemene hun hadde med forholdet til treneren etter å ha avvist ham, men hun snakket med NRK-ekspert og tidligere Stabæk-spiller Lise Klaveness om det. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NRK-ekspert og tidligere Stabæk-spiller bekrefter at Leni Larsen Kaurin fortalte henne om det vanskelige forholdet til Stabæk-trener Øyvind Eide ved flere anledninger i fjor.

- Jeg kan bekrefte at Leni Larsen Kaurin ved tre ulike anledninger har snakket med meg om at hun synes at det var problematisk å forholde seg til treneren sin etter at hun hadde avvist hans forsøk på å innlede et forhold med henne, sier Klaveness til Dagbladet.

Kaurin fortalte Klaveness om dette lenge før hun fikk vite at hun ikke fikk ny kontrakt med Stabæk, noe som først skjedde på et møte 3. desember i fjor.

- Samtalene skjedde i forbindelse med at jeg var på fotballkamper som NRK-ekspert. Under den første samtalen, som skjedde våren 2013, fortalte Leni Larsen Kaurin at treneren var forelsket i henne, og at det hadde vært ubehagelig å avvise trenerens tilnærmelser, sier Klaveness.

- Gruet seg Den tidligere Stabæk- og landslagsspilleren snakket igjen med Kaurin under sist sommers fotball-EM og etter en kamp på høsten. 

- Under disse samtalene fortalte Leni Larsen Kaurin at hun gruet seg til treningene med Stabæk, ettersom hun opplevde at treneren var preget av hennes avvisning. Hun fortalte at han ikke lenger kommuniserte med henne som en spiller på laget. Hun ga også uttrykk for at treneren ga henne mindre og mindre tillit på banen på grunn av det som hadde skjedd, sier Klaveness. 

- Ikke hevn Kaurin slo i går tilbake mot påstandene om at historien om påstått sextrakassering fra Eide kom som «hevn» fordi hun ikke fikk ny kontrakt med klubben.

Mistanken om dette bunner i at Kaurin informerte Stabæk kvinners sportslige leder Richard Jansen om det problematiske forholdet til treneren på samme møte hvor Jansen informerte henne om at hun ikke fikk fortsette i klubben.

Kaurin fortalte Dagbladet i går at hun hadde regnet med å bli tilbudt ny kontrakt på møtet 3. desember, og at hun deretter hadde planlagt å si at hun ikke kunne fortsette med Eide som trener - og forklare hvorfor.

- Da hadde ingen beskyldt meg for å ha hatt en annen agenda, sa Kaurin.

Hun sier hun ikke hadde fortalt noen i klubben om hva som foregikk, men at hun hadde snakket med Klaveness om saken under EM i fjor sommer.

FLERE SAMTALER:  Lise Klaveness hadde tre samtaler med Leni Larsen Kaurin i fjor. Hver gang var forholdet til Eide et tema. Foto:  Erik Berglund
FLERE SAMTALER: Lise Klaveness hadde tre samtaler med Leni Larsen Kaurin i fjor. Hver gang var forholdet til Eide et tema. Foto: Erik Berglund Vis mer
Hele Norges coronakart