Keane: - Ferguson er på Liverpool-jakt

Får ikke fred før erkerivalen er passert.

(Dagbladet.no): Liverpool og Manchester United har flere likhetstrekk enn mange fans vil innrømme. De er Englands i særklasse to mestvinnende klubber, de er begge fra nord-vest, de har begge opplevd tragedier - og de har en rivalisering som tilsynelatende vokser seg større for hvert år.

Sir Alex Ferguson har definitivt bidratt til det. Da han i 2002 fikk spørsmål om sin egen framtid som United-manager, svarte han slik:

- Min største utfordring er ikke det som skjer for øyeblikket, min største utfordring var å dunke Liverpool av den jæ*** tronen deres. Og det kan du sitere meg på.

Unner ikke rivalen suksess

Skotten er ikke blitt mildere med årene. I desember i fjor brøt han ut i latter da han fikk spørsmål om en ørliten del av ham unnet Liverpool et ligagull etter lang tids tørke.

- You must be bloody joking! Ser jeg ut som en masochist med ønske om å kutte meg opp? Hvordan høres nedrykk ut i stedet - bloody hell! humret Ferguson.

Men selv om Ferguson tok sitt tiende ligagull sist søndag, Uniteds 17. totalt, er de fortsatt én bak Liverpool. Og i den gjeveste europacupen er United fortsatt lillebror med sine to triumfer, mot Liverpools fem. I løpet av Fergusons regjeringstid på Old Trafford har han bare nådd finalen to ganger.


Roy Keane tviler på at 66-åringen får ro i sjelen før han har overgått erkerivalen.

ENORM RIVALISERING: Det er ikke bare mellom fansen som synes oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United er noe helt spesielt. Sir Alex Ferguson elsker rivaliseringen - og er ikke fornøyd før han har overgått Liverpool i antall titler. Foto: AP
ENORM RIVALISERING: Det er ikke bare mellom fansen som synes oppgjørene mellom Liverpool og Manchester United er noe helt spesielt. Sir Alex Ferguson elsker rivaliseringen - og er ikke fornøyd før han har overgått Liverpool i antall titler. Foto: AP Vis mer

- Han sa det vel selv... målet hans var å dunke Liverpool ned av tronen. Han har gjort det i ligaen, men han vil nok vinne europacuper også. Så det neste nå blir å ta igjen Liverpool. De har vunnet fem ganger. Det er Liverpool han siktet seg inn mot da han begynte i jobben, sier Keane ifølge Daily Mirror.

Tror United vinner i Moskva

Første sjanse kommer i Moskva 21. mai, i en helengelsk finale mot Chelsea. Keane var aldri i tvil om at United ville sikre ligamesterskapet - og han er like sikker på at de vil sitte igjen med «The Double».

- For å vinne europacupen trenger du litt flaks. Jeg mener United har manglet den de siste årene, og avgjørelsene har gått imot dem. Men i år er de i finalen, og de har en fantastisk sjanse, sier han.

Om United skulle greie det i Moskva, og Ferguson hadde gitt seg på topp, ville det neppe fratatt mange Liverpool-fans nattesøvnen. Men skotten avslørte tidligere denne uka at han ikke har noen planer om å pensjonere seg.

- Trekke meg? Kona mi bare plager meg, så hun ville kastet meg på dør klokka sju om morgenen. Så det er et defintivt nei. Åh nei, jeg vil ikke utsette meg selv for vreden til jenta fra the Gorbals, sa han.

Keane: - Ferguson er på Liverpool-jakt
<B>MENTOREN OG LÆREGUTTEN:</B> Roy Keane tror Sir Alex Fergusons innbitte ønske om å jekke ned Liverpool er blant United-sjefens største motivasjonsfaktorer.