Keane: - Tror ikke jeg kan tilgi Ferguson

Den famøse boka lansert i dag.

KAMPHANER: Roy Keane forteller at han neppe kommer til å tilgi Alex Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
KAMPHANER: Roy Keane forteller at han neppe kommer til å tilgi Alex Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter flere dager med lekkasjer, ble Roy Keanes biografi i dag lansert i Dublin.

Av høydepunkter så langt, kan det nevnes at Roy Keane sier han angrer på mye - men ikke på grisetaklinga av Alf Inge Håland.

Det fikk nordmannen til å poste et bilde på Twitter der han skriver at man ikke burde stole på en mann som har skjegg som Sadam Hussain.

I tillegg skriver Keane at Ole Gunnar Solskjær ble truet med sparken i United, og han kaller sin gamle sjef, Alex Ferguson, for nådeløs og kynisk.

Den tidligere United-spilleren forsvant fra klubben i 2005. Da Keane kritiserte egen spillere i kjølevannet av 1-4-tapet for Middlesbrough på Uniteds egen TV-kanal var Fergusons tålmodighet med spilleren brukt opp, og ikke lenge etter ble kontrakten med klubben hevet.

I dag ble feiden mellom kamphanene hovedtema da Roy Keane møtte pressen.

Og Keane kunne fortelle at han nok trolig aldri vil tilgi Ferguson.

- Jeg er ikke sikker. Men fotballverdenen er liten, så veier krysses, svarte Keane på spørsmål om tilgivelse, ifølge Guardian.

- Hvis våre veier krysses, så vil jeg... da vil våre veier krysses. Det er mye jeg kan finne meg i, men til slutt er det nok. Man må forsvare seg selv, sier Keane videre.

I fjor høst kom boka til Alex Ferguson ut, der Roy Keane var blant de som fikk gjennomgå aller mest. Det tok Keane et oppgjør med på dagens pressekonferanse.

- Vi hadde våre uoverenstemmelser. Men når folk begynner å komme ut medd alt mulig rart i etterkant... Vi hadde et bra lag som underholdt masse folk. Så å kritisere folk på den måten, ikke bare meg, men folk som skaffet han suksess, det synes jeg var feil.

- Han skapte seg sine millioner, fikk statuen sin, og fikk en gate oppkalt etter seg. Men å kritisere de som hjalp han til suksess var bare feil. Vil jeg kunne tilgi ham? Jeg vet ikke, svarte Keane, ifølge Guardian.