Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane: - Vi ser oss over skuldra

Spenning foran storkampen.

(Dagbladet.no:) Sjelden har en kamp mellom rivalene Arsenal og Tottenham betydd mer. Lagene har møtt hverandre i semifinaler i cupene og i avgjørende seriekamper, men dagens kamp er mye viktigere enn de pleier å være.

Det handler ikke bare om prestisje. Det handler om mer enn bare tre poeng, nemlig Champions League og millioner av pund.

- Aldri før har så mye stått på spill for begge lag før et derbyoppgjør, sier Arsenal-manager ifølge Arsenals hjemmeside.

Tottenham og Arsenal kniver om 4. plassen, som i utgangspunktet gir Champions League-spill.

Spurs er i førersetet tabellmessig, men Arsenal har alt i egne hender. Vinner de årets Champions League, får ikke Tottenham være med neste sesong, selv om de kommer på 4. plass.

- Kan ikke tape

- Vi ser oss over skuldra, sier Tottenham-spiss Robbie Keane ifølge BBC.

Og det med god grunn. Arsenal er i kjempeform, og ligger bare fire poeng bak Spurs - og har én kamp til gode.

SPENTE GUTTER: Robbie Keane (til høyre) jubler her med Michael Carrick. Keane tror på poeng mot Arsenal. Foto: AP
SPENTE GUTTER: Robbie Keane (til høyre) jubler her med Michael Carrick. Keane tror på poeng mot Arsenal. Foto: AP Vis mer

- Det viktigste i dag er å ikke tape. Får vi ett poeng, er det fantastisk, sier Keane.

- Og det mener jeg vi har gode sjanser til, hvis vi spiller som vi har gjort i det siste. De siste ukene har folk sagt at Tottenham kommer til å snuble, men vi har ikke gjort det ennå, mener iren.

Arsenal må klare seg uten tidligere Tottenham-spiller Sol Campbell, etter at han brakk nesa mot Portsmouth. Ashley Cole er også uaktuell.

- Dette er vår største kamp i serien så langt denne sesongen. Vi har gode muligheter til å vinne. Vi har tatt store steg framover i det siste, men det som er viktig er hvordan du avslutter jobben, sier Gunners-manager Arsene Wenger.

Jenas skadet på trening

I går kveld ble det klart at Tottenham må klare seg uten Jermaine Jenas, som scoret mot Manchester United tidligere i uka.

- Han fikk et spark på skinnleggen på trening, og har for vondt, sier Spurs-trener Martin Jol til klubbens hjemmeside.

Mido ble testet før kampen, men er ikke med på benken. Også Anthony Gardner og Edgar Davids har slitt med skader, men sistnevnte ble klar til kamp. Ledley King er ute for resten av sesongen.

Arsenal spiller returoppgjøret i Champions League allerede på tirsdag, men Tottenham-assistent Chris Hughton tror ikke Wenger kommer til å spare stjernene.

- Arsenal er vant til å spille mange kamper. De har en kjerne på sju-åtte spillere som har spilt de fleste kampene, og vil uansett ha et sterkt lag, sier han.

KAN AVGJØRE SELV: Hvis Arsene Wengers Arsenal vinner Champions Leauge, har det ikke noe å si om Spurs kommer på 4. plass i serien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling