Keane brøt Premier League-forbannelsen

Senket WBA med scoringsdobbel.

(Dagbladet.no): Liverpool - West Bromwich 3-0.

Han var en garantist for scoringer i Tottenham. Prislappen han fikk påklistret i sommer, ga også Liverpool-fansen berettigede forventninger om at han kom til å bli det på Anfield også.

Men selv om det meste har gått på skinner for Liverpool denne høsten, er det noe som likevel har manglet: Nettsus for Robbie Keane.

I ettermiddag startet imidlertid nedbetalingen for alvor. Keane var alt for mye å hanskes med for nyopprykkede West Bromwich Albion, og slo like greit til med både én og to lekkerbiskener.

Klassescoringer

Etter 34 minutter spilt av første omgang, var ventetiden over for dem som har ventet på varelevering fra iren.

Steven Gerrard fant Keane på et diagonalløp i boksen med et presist gjennomspill. Liverpool-spissen takket for gavepakken fra egen kaptein ved å løfte ballen iskaldt over en Scott Carson, som på sin side var vel tidlig på vei ned.

Like før pause var den tidligere Tottenham-spissen på farten igjen, bokstavelig talt. Et utligningsjagende West Bromwich ble for slurvete i dødballspillet, og sendte en corner rett i beina på en Liverpool-spiller som ikke var sen om å sette i gang en mønsterkontring.

Keane brøt Premier League-forbannelsen

Ballen gikk lynhurtig ut til Fabio Aurelio, som brukte tilsvarende kort tid på å finne ut hvor Keane befant seg.

Timing på løp og pasning var perfekt og Keane var alene mot Carson, som forsøkte å agere som sweeper. Da Keane fikk den første foten på framspillet, ble WBA-keeperen etterlatt sjanseløs, og iren kunne enkelt sette ballen i det tomme buret med venstrefoten.

Da var ikke mannen med Liverpool som favorittklubb sen om å tilkjennegi sine følelser for klubben ved å kysse klubbmerket på drakten.

Torres tilbake

Det kunne blitt både én, to og tre til om Keane hadde utvist den samme effektiviteten som ved scoringene, men han takket av til stående ovasjoner etter 72 minutter med to mål i banken.

Byttet markerte samtidig et comeback for rekkekamerat Fernando Torres, som har slitt med en skade de siste ukene.

Det skulle imidlertid ikke bli nettkjenning på Torres på jakt etter kampformen, men Alvaro Arbeloa skulle likevel sørge for mer jubel tre minutter på overtid.

Spanjolen skar inn i banen fra høyrekanten, dro med seg Dirk Kuyts stikker og curlet ballen på utsøkt vis opp i motsatt vinkel.

FOR RASK: Robbie Keane holdt timet løpet sitt perfekt i forhold til framspillet, rundet Carson og satte ballen enkelt i det åpne målet med venstrefoten. Foto: AFP/Scanpix
FOR RASK: Robbie Keane holdt timet løpet sitt perfekt i forhold til framspillet, rundet Carson og satte ballen enkelt i det åpne målet med venstrefoten. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Et strålende punktum på en vel gjennomført dag på jobben for Liverpool, som samtidig utnyttet Manchester Uniteds feilgrep i London og skaffet seg ytterligere luft til tittelutfordreren.

LETTELSE: Robbie Keane har nok lengtet lenge etter å score på Anfield i ligasammenheng for favorittklubben. Han var derfor snar med å markere hvor lojaliteten hans ligger da målkontoen omsider ble åpnet.
KONTROLLERT: 1-0 scoringen var en goalgetter verdig da han omsatte Gerrards framspill med et høyt skudd over Scott Carson.