Keane bruker Flo som skrekkeksempel

På store kjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tore André Flo kostet Sunderland 94 millioner kroner da han ble kjøpt fra skotske Rangers i 2002. Stryningen scoret bare fire seriemål på 29 seriekamper før ferden fortsatte til Siena året etter.

Nå er det Roy Keane som er manager i Sunderland. Den tidligere Manchester United-kapteinen trekker fram nettopp kjøpet av nordmannen for fem år siden som et eksempel på dårlig bruk av store penger.

I et intervju med The Guardian sier Keane at den nyopprykkede klubben lett kunne brukt alt fra 120 til 240 millioner kroner på store navn, dersom de ønsket det.

Flo fungerte ikke

– Men hva er et stort navn? Flo var et stort navn som kom hit for åtte millioner pund, og det fungerte ikke. For meg er dette utfordringen. Jeg har ingen problemer med å bruke pengene våre. Men jeg vil ikke gjøre det bare for å få overskrifter, og for at noen få fans kan slappe av noen dager, sier Keane til avisa.

Keane har langt fra kjøpt stort etter opprykket til Premier League i vår. Backene Russel Andersen (Aberdeen) og Greg Halford (Reading) har totalt kostet 50 mill. kroner. De er langt fra store navn.

– Fansen og alle andre må bare roe seg ned og slappe av. La meg gjøre jobben, jeg er godt betalt for det. Alle er bekymret over ditt og datt, men du kan ikke sammenlikne oss med andre klubber. Du må se på hva vi har, og vi har et godt utgangspunkt for en god sesong, sier Keane.

Vil ha tre-fire til

GAMLE KJENTE: Roy Keane kjenner Tore André Flo også fra nordmannens tid i Chelsea. Foto: Scanpix/Epa
GAMLE KJENTE: Roy Keane kjenner Tore André Flo også fra nordmannens tid i Chelsea. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Iren legger til at flere spillere er på vei inn, kanskje tre-fire. I første serierunde får Sunderland-fansen se hva elleveren er god for, mot et Tottenham-lag som har kjøpt nettopp store navn i sommer.

– Det blir en stor utfordring for spillerne, og for meg å møte en toppmanager. Men hør her, det er derfor jeg fortsatte innen fotballen, sier Keane.

Flo-agent Gunnar-Martin Kjenner sier til Dagbladet.no at han er kjent med Keanes uttalelser om Flos overgang til Sunderland, uten at agenten ønsker å kommentere dem.

Keane bruker Flo som skrekkeksempel
INGEN SUKSESS NORDOVER: Her er Flo i aksjon mot Manchester U i 2004.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer