Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Keane er Englands verste forbilde

LONDON (Dagbladet.no): Roy Keane mistet hodet, stemplet stygt og ble utvist mot Chelsea sist helg. Nå risikerer han 1,4 mill. i bot, og betegnes som det verste forbildet engelske unger kan ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boten Keane kan vente seg kommer fra Manchester United, og utgjør bare to ukelønner for den hissige iren.

Verre for United-kapteinen er anklagene som kommer rett fra det aller helligste, det engelske fotballforbundet (FA).

Styreformann i FA, Geoff Thompson, er ikke nådig når han beskriver Keanes oppførsel.

- Søndagens kamp var en flott anledning for spillerne til å vise at de har hørt på FA. Det er ingen tvil om at Roy Keane har sviktet engelsk fotball. Det han gjorde var det verste eksempelet noen kunne gi til ungene våre.

Thompson trekker rette linjer fra fotballspillernes holdning på banen til det som foregår på gata i Storbritannai.

- Vi lever i et samfunn der det ikke er respekt for autoritet eller straff. Det ser ut som det går den samme veien med fotballen, sier styreformannen.

Keane har allerede fått tre kampers karantene for stemplingen av Chelseas Gustavo Poyet. FA varsler at de i ligastarten trolig vil slå enda hardere ned på liknende episoder.

- Vi ber bare om at spillerne kan oppføre seg. Det vi så på Wembley var hevngjerrighet. Jeg synes Roy Keane burde blitt byttet ut for sitt eget beste, og for fotballens skyld. Han burde visst bedre, sier Thompson.

<HLF>TØFFING:</HLF> Roy Keane i håndgemeng med Patrick Vieira.