Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane forlater United

Overraskende beskjed fra Old Trafford.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Roy Keane (34) har i dag blitt enig med Manchester United om at han kan forlate klubben.

Samtidig som Keane trente sammen med lagkameratene, satt hans rådgiver Michael Kennedy i et møte med United-sjef David Gill.

Etter dette møtet kom sjokkbeskjeden:

United-kapteinen kan umiddelbart snakke med og skrive under for en annen klubb, skriver United i en pressemelding. Men først i januar - når overgangsvinduet åpner - blir han spilleklar for den eventuelt nye klubben.

Iren har spilt på Old Trafford i 12 og et halvt år, og klubben opplyser at de vil arrangere en testimonialkamp for ham.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News er dette «en av de mest dramatiske avgangene i klubbens historie».

Skjelte ut lagkamerater

Etter at United tapte 4-1 for Middlesbrough uttalte Keane seg svært kritisk om sine lagkamerater. Intervjuet med MUTV ble aldri vist, men deler av det har lekket ut.

Rio Ferdinand, Darren Fletcher, Alan Smith, John O\'Shea og Kieran Richardson fikk alle passet påskrevet av Keane, som var skadet og ikke spilte.

UNITED-LEGENDE: Roy Keane har allerde fått legendestatus i klubben. Her løfter han fjorårets FA Cup-trofé. Foto: EPA
UNITED-LEGENDE: Roy Keane har allerde fått legendestatus i klubben. Her løfter han fjorårets FA Cup-trofé. Foto: EPA Vis mer

Manchester United gir ingen begrunnelse for dagens overraskende vending i saken, men det er liten tvil om at uenighet med klubbledelsen kan ligge til grunn.

De andre spillerne tok seg ikke nær av denne kritikken, skal vi tro deres egne reaksjoner:

- Roy sa selvsagt det han følte. Men det er ingenting jeg ikke hadde tenkt selv. Jeg er min egen verste kritiker. Han er kaptein, og har all mulig rett til å si det han sa, sa Rio Ferdinand.

- Roy er en ærlig mann og fortalte oss alt han sa til media. Han inspirerte oss og fikk opp tenninga, sa Alan Smith.

Manager Sir Alex Ferguson skal derimot ha blitt rasende, og ifølge britiske medier var nok denne saken begynnelsen på slutten av Keanes United-karriere.

- Trist å forlate klubben

- Det har vært en ære og et stort privilegie for meg å spille for Manchester United i over 12 år. I løpet av disse åra har jeg hatt gleden av å spille sammen med noen av de beste spillerne som finnes og foran verdens beste supportere, sier Keane.

Heller ikke Keane begrunner hvorfor han nå forlater United.

- Selv om det er trist å forlate en så fantastisk klubb og manager, føler jeg at tida er inne for å flytte på meg, sier Keane.

Kontrakten hans med United ville gått ut til sommeren, og Keane har tidligere annonsert at han var usikker på om han kom til å bli tilbudt en ny.

Dagens utvikling kommer uansett som et trist sjokk for United-fansen, som elsker sin hardtarbeidende og kompromissløse midtbanespiller. Nå får de ikke se ham i United-drakt igjen - bortsett fra i den varslede testimonial-kampen.

Ferguson skryter av spilleren som er på vei ut:

- Roy Keane har vært en fantastisk spiller for United. Den beste midtbanespilleren i verden i sin generasjon, og allerede en av de største i klubbens historie. Alle i klubben ønsker ham lykke til videre, sier han.

Midtbanekrigeren spilte sin siste kamp mot Liverpool 18. september. Han brakk beinet i den kampen, men har i det siste vært på bedringens vei.

PS! Celtic har ikke lagt skjul på sin interesse, men de har ikke foretatt seg noe siden Keane har vært under kontrakt. Det er han ikke nå lenger, og dermed kan han fort ende nord for grensa. Keane har tidligere uttalt at han var Celtic-supporter som liten. Det irske landslaget mangler også trener, og Keanes navn har blitt nevnt som en mulighet - selv om han ikke har noen tenererfaring.

Debatt

Hva synes du om at Roy Keane nå forlater Manchester United?

TAKKER FOR SEG: Roy Keane er ferdig i Manchester United.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!