Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane forsvarer van Nistelrooy

Ble nektet å hedre iren.

(Dagbladet.no): Roy Keane, den forrige nøkkelspilleren som havnet i sir Alex Fergusons svartebok, ble hyllet av Manchester United-fansen i går kveld.

35-åringen fikk sin testimonial på Old Trafford, og kunne innkassere omlag 35 mill. kroner i billettinntekter. Mesteparten av pengene går til veldedige formål i Manchester, Dublin og Cork.

Etterpå benyttet han anledningen til en liten forsvarstale for Ruud van Nistelrooy, toppscoreren som stakk av da han ble benket til fordel for en tenåring søndag.

Keane tok en prat med Ruud

- Jeg kom alltid godt overens med Ruud, og det er skuffende at han ikke kunne være her. Jeg har snakket med ham, og det er alltid to sider av en sak. Én dag får vi kanskje høre mer om det, sier Keane til The Guardian.

Van Nistelrooy var på treningssamling med det nederlandske landslaget i Amsterdam i går. 29-åringen hevder selv at han ikke fikk lov til å møte opp på Old Trafford for å hedre Keane.

Nederland-sjef Marco van Basten sier spissen er sinna og såret.

- Jeg skulle gjerne vært der, for å vise min respekt for Roy. Men jeg fikk ikke lov, og det smerter meg aller mest, sier van Nistelrooy.

SISTE FARVEL: Roy Keane kom tilbake til Old Trafford i går, et drøyt halvår etter at han forlot klubben etter stridigheter med blant andre manager Alex Ferguson. Foto: Scanpix/Ap
SISTE FARVEL: Roy Keane kom tilbake til Old Trafford i går, et drøyt halvår etter at han forlot klubben etter stridigheter med blant andre manager Alex Ferguson. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Britisk presse er samstemt i at van Nistelrooy vil bli solgt, blant annet fordi måljegeren igjen har slåss på United-trening. Keane forsvant også fra United etter stridigheter med sir Alex. Han fikk gå til Celtic et halvt år før kontrakten hans gikk ut med United.

Han er slett ikke glemt, den tidligere kapteinen.

Tok farvel

Nesten 70 000 mennesker klemte seg inn på Old Trafford i går. 30 000 av dem var Celtic-fans, og Keane var tydelig rørt over støtten fra gamle og nye fans. Keane kom til United fra Nottingham i 1993 og regnes som en av Premier Leagues beste midtbanespillere noensinne.

- Dette er egentlig ikke min stil, at folk lager oppstyr rundt meg. Men det ville ikke vært riktig å avslutte dette uten et skikkelig farvel, sier Keane.

Det spørs om van Nistelrooy opplever det samme. Lokalavisa Manchester Evening News skrev i går at spissen ikke stakk av søndag, han ble sendt hjem av Ferguson.

PS! United vant 1-0 mot Celtic i testimonialkampen, etter en Christiano Ronaldo-scoring. Ole Gunnar Solskjær fikk 45 minutter som innbytter.

image: Keane forsvarer van Nistelrooy
GAMLE VENNER: Keane har snakket med van Nistelrooy og tror ikke alt har kommet fram i krangelen rundt den nederlandske spissen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media