Keane forventer ikke klemmer og kyss

Tilbake på Old Trafford i dag.

• Direkte fra klokka 16: Sju Premier League-kamper

(Dagbladet.no) Roy Keane vender i kveld tilbake til Old Trafford for første gang i jobbsammenheng (bortsett fra testimonialkampen mot Celtic) etter at han forlot klubben i desember for snart to år siden.

Han har vært manager for Sunderland i ett år nå - og han spås en stor framtid som fotballsjef. Det snakkes allerede høyt om at han kan være mannen som erstatter Sir Alex Ferguson når skotten gir seg.

Men Keano forventer ingen hjertelig velkomst på sin gamle hjemmebane.

- Jeg forventer ikke klemmer og kyss. Alex Ferguson vil ha lyst til å slå meg og Sunderland like mye som alle andre, sier Keane ifølge PA Sport.

Ingen rød løper

Iren tilbrakte over 12 år i Manchester United, hvor han gikk «skolen» til Fergie. Han vant Premier League sju ganger og FA-cupen fire ganger. Dessuten ble han Champions League-mester med de røde djevlene.

Likevel forventer han en fiendtlig stemning under gjensynet.

MANGE TITLER: Roy Keane bidro sterkt til mange av titlene Manchester United har vunnet i nyere tid. Her løfter han FA-cuppokalen i 2004. Foto: AFP
MANGE TITLER: Roy Keane bidro sterkt til mange av titlene Manchester United har vunnet i nyere tid. Her løfter han FA-cuppokalen i 2004. Foto: AFP Vis mer

- De kommer til å kaste seg over oss fra første minutt, for å få poengene. Det kommer ikke til å være rullet ut noen rød løper for meg. Vi må bare gå inn i denne kampen som det var en hvilken som helst kamp, sier Sunderland-manageren.

- Vil få en fantastisk mottakelse

Ferguson er på sin side sikker på at Keane får en fantastisk velkomst på Old Trafford. Om ikke på banen, så i hvert fall en flott mottakelse fra fansen.

- Roy vil få en stor mottakelse og det er det som gjør meg så stolt av å være manager her. Det viser hva slags klubb vi er, sier Fergie ifølge The Independent.

- Tidligere spillere som Bryan Robson, Mark Hughes og Steve Bruce har fått rungene applaus. Noen ganger synger også supporterne deres sanger. Jeg husker det skjedde med Andy Cole og Teddy Sheringham, sier Sir Alex.

Selv om Keane hadde en strålende karriere i Manchester, endte den ikke slik han hadde håpet på.

Sir Alex-ros

Den frittalende midtbanekrigeren fikk et stadig dårligere forhold til Ferguson, og det endte med at Keane ble løst fra kontrakten og forsvant til skotske Celtic.

Keane forventer ikke klemmer og kyss

- Det er ingen tvil om at jeg gikk over streken, sa Keane om dette da han ble ansatt som Sunderland-manager for ett år siden.

- Jeg trodde jeg var trener eller manager, det var det som førte til at jeg kom i trøbbel de siste to åra. Når du er en spiller, så er du bare en spiller.

Men nå er Keano manager. Og selv om det var en isfront mellom Sir Alex og Keane for to år siden, har ikke United-sjefen problemer med å rose Keane nå. Han mener iren går en lys managerframtid i møte.

- Det finnes folk som ikke kan ta avgjørelser. Det kan Roy. Han er god til å ta avgjørelser, sier Fergie ifølge Uniteds hjemmeside.


Klokka 18.15 får vi svar på hvem som tar de beste avgjørelsene i kveld.

ETT ÅR GAMMEL: Roy Keane har nå vært Sunderland-manager i ett år.
PÅ TALEFOT IGJEN: Det er ikke lenger en isfront mellom Roy Keane og Sir Alex Ferguson. Her snakker de sammen etter Keans testimonialkamp mot Celtic.