Keane frikjent

Fotballstjernen var tiltalt for overfall på 16-åring.

(Dagbladet.no:) I de to siste dagene har Roy Keane stått tiltalt for å ha overfalt en 16 år gammel gutt på gata, etter at gutten slengte noen meldinger til ham.

Keane har hele tida benektet at han fysisk angrepet gutten eller truet ham, og retten trodde på fotballspilleren.

Midtbanegiganten ble i ettermiddag frikjent på alle punkter, melder BBC.

- Det er åpenbart at denne unge mannen har vært ute etter oppmerksomhet. Han har blitt avslørt som en løgner, sier dommer Paul Richardson.

Keane i vitneboksen

I 40 minutter i vitneboksen redegjorde Keane i dag for hva som skjedde i de to situasjonene han møtte unggutten på gata.

16-åringen innrømmet i går at han gjorde en runke-bevegelse da han kjørte forbi den temperamentsfulle fotballspilleren på moped.

Noen uker seinere møttes de igjen.

- Jeg gikk mot ham og spurte om det var han som gestikulerte mot meg et par uker tidligere. Jeg ville spørre ham om hvorfor han gjorde det. Han sa noe om at jeg «forsøkte å velte ham av sykkelen», sa Keane i retten, ifølge Guardian.

- Jeg sa at jeg ikke er noen wanker (et engelsk skjellsord som direkte oversatt betyr runker, red.anm.) og at jeg ikke forsøkte å dytte ham av sykkelen. Samtidig ba jeg ham passe munnen sin.

Gikk tilbake

Keane fortalte videre at han overhørte 16-åringen si «what a wanker» til en kamerat.

Fotballstjernen sa at han da gikk tilbake til unggutten, for å gi ham en ny advarsel.

- Hva slags advarsel? spurte aktor.

- Jeg sa «pass munnen din», eller noe sånt.

- Hva hadde du tenkt til å gjøre hvis han ikke gjorde det?

- Jeg vet ikke. Ringe politiet, kanskje.

Keane benektet at han mistet hodet - slik som ofte har vært tilfelle på fotballbanen, og benektet også en hver form for fyisk handling 16-åringen har hevdet.

TRODDE PÅ KEANE: Dommeren sa at ungguten ble avslørt som en løgner. Keane ville ikke gi noen kommentarer etter frifinnelsen.
I RETTEN: Roy Keane på vei til retten i morges, sammen med sin forsvarer Maurice Watkins.