Keane går i sinne-terapi

MANCHESTER (Dagbladet): Roy Keane (31) går i terapi for å lære å kontrollere sin egen aggresjon.

Ifølge avisa Daily Express har 31-åringen gått regelmessig til en klinikk i nærheten av sitt eget hjem siden han ble utvist mot Newcastle i september i fjor. I sin nylig utgitte autobiografi legger iren ikke skjul på at det røde kortet gikk hardt inn på ham, og at han en periode vurderte om han skulle legge opp som fotballspiller fordi han følte han hadde sviktet lagkameratene.

Isteden tok han selv initiativ til å gå i terapi for å lære hvordan han kunne kanalisere sitt eget sinne. Han skal også ha blitt observert på Manchester Uniteds bortekamper med en hjelp-til-selvhjelp-bok om sinnekontroll.

Temperament

Verken Keane selv eller Manchester United har vært villige til å kommentere saken, men den irske rebellens temperament er velkjent. Han har skjelt ut lagkameratene for å være mest opptatt av fine klokker og raske biler, supporterne for å være mer opptatt av rekesmørbrød enn fotball, landslagssjefen for ikke å legge forholdene til rette og en lang rekke motstandere - Alf Inge Håland inkludert - for det meste mellom himmel og jord.

- Jeg er bare ærlig, dersom folk ikke tåler det, synd for dem, skriver Keane i sin egen autobiografi.

Keanes direkte væremåte har nå kostet ham fem kampers karantene og 1,7 millioner kroner i bot. For mildt, ifølge de aller fleste fotballkommentatorene på de britiske øyer. For selv om boten er rekordhøy, er den ikke større enn at Keane vil ha tjent inn hele beløpet i løpet av 11 dager. Til sammenlikning har han allerede tjent 23 millioner kroner på salget av sin egen autobiografi.

Usikkert om anke

Manchester United har fortsatt ikke avgjort om de kommer til å anke dommen. Dermed vil trolig Alf Inge Håland og Manchester City fortsatt avvente et eventuelt privat søksmål mot Keane.

- Vi er midt i den prosessen, men har ikke kommet veldig langt. Utover det har vi ingen kommentarer verken til søksmål eller dom, sier Hålands advokat, Dag Steinfeld, til Dagbladet.

STRAFFET:</B> Roy Keane fikk fem kampers karantene tirsdag. Nå skal ha lære å tøyle sinnet.