Keane har flere på hatlista

Roy Keane sier i et nytt intervju at han drømte om å ta Alf-Inge Håland i flere år - og røper at han vil hevne seg på flere spillere.

Manchester United-kapteinen er i trøbbel etter å å ha blitt anklaget av det engelske fotballforbundet på to punkter denne uka: FA mener iren har brakt fotballen i vanry med avsløringen om at han overfalt Håland bevisst, og ved profittere på å fortelle om det i bokform.

Forrige helg sikret 31-åringen enda en karantene ved å dundre albuen sin i ansiktet på Sunderlands Jason McAteer.

Men det stopper ikke der. I et intervju formidlet av The Sun røper den hissige midtbanespilleren at han er ute etter flere spillere enn Håland og McAteer.

- Ja, det er mye mer som skal gjøres opp, sier Keane.

Tenkte på Håland hver dag

Uttalelsen kommer ikke til å hjelpe Keane når han skal prøve å komme unna en mulig karantene på åtte matcher hos FA for Håland-episoden. Spillerens advokat har allerede varslet at Keane vil forsvare seg mot anklagene.

Derfor passer det dårlig at Keane nå forteller at han brukte fire år på å få sin hevn mot nordmannen. De to hadde sin første trefning da Håland spilte for Leeds i 1997.

- Da jeg ødela korsbåndet mitt, kom han bort til meg da jeg lå nede og sa «Kom deg opp, du er ikke engang skadd». Tror du ikke jeg tenkte på han hver dag i helsestudioet da jeg trente meg opp?

Keane forteller også at han med vilje trampet på England-stopper Gareth Soutgate i FA-cupsemifinalen i 1995.

- Han skulle ikke ligget der. Forsvarere skal ikke ligge på ryggen. Jeg følte han var i veien for meg.

Iren er heller ikke ferdige med sine landsmenn på det irske landslaget. Keane ble sendt hjem fra VM da han skjelte ut treneren Mick McCarthy.

- Jeg følte for enkelte spillere. Det er én eller to anstendige spillere. Men de andre er... «Muppeter» er et riktig ord for å beskrive dem.

Owen forsvarer seg mot Keane

Iren fra Cork har også slengt med leppa om det engelske landslaget. Han hevder Michael Owen og co. krøp for verdensmesterne Brasil ved å bytte trøyer etter tapet.

I dag får han svar fra Owen, England-kaptein når landslaget møter Portugal i morgen.

- Jeg er sikker på at alle spillerne i VM byttet trøyer, det er en del av fotballen. Men Roy får si hva han vil, han har rett til sin egen mening, sier Owen til The Mirror.

(Dagbladet.no)

IRSK OPPGJØR: David Beckham og dommer Uriah Rennie må roe ned Roy Keane (t.v.) som vil ta Jason McAteer (t.h.) i lørdagens kamp. På overtid fikk McAteer Keanes albue i fjeset.
HEVNEN: Roy Keane har kvestet Alf-Inge Håland, og står bøyd over nordmannen og brøler ukvemsord.