Keane-høring i gang

MANCHESTER (Dagbladet.no): I dag må Roy Keane forsvare seg mot anklagene om å ha brakt sporten i vanry. Ferguson følger høringen, men Håland må neppe vitne.

Alf Inge Håland vil trolig ikke måtte vitne i det engelske fotballforbundets disiplinærsak mot Keane. Fotballforbundet har ikke innkalt noen vitner til høringen, de vil bare bruke boka til Keane og tv-opptak.

Bevisførselen er slutt, nå gjenstår sluttprosedyrene før juryen trekker seg tilbake.

Engelske aviser har antydet at Keane ville bruke en kommentar fra Hålands nettside til å bevise at han ikke kan lastes for nordmannens vedvarende kneskade. I går skrev imidlertid nyhetsbyrået PA at irens advokater aldri har vurdert å innkalle Håland i vitneboksen. Håland selv ville verken bekrefte eller avkrefte overfor Dagbladet i går kveld om han er innkalt som vitne.

Kanskje like greit, for Keane er faktisk ikke anklaget for å ha skadet , men for å ha forsøkt å skade nordmannen.

Det er altså intensjonen bak, ikke resultatet, han nå kan bli straffet for. I tillegg må han svare for at han har forsøkt å tjene penger på taklingen ved å publisere historien i sin egen biografi.

ManU har på sin side innkalt en rekke vitner, og rett før høringens start ankom en travel Ferguson i sin svarte Mercedes, som han feilparkerte rett utenfor Boltons hjemmebane Reebok Stadium, der høringen finner sted. Det antas at Ferguson skal vitne i saken.

Det engelske fotballforbundets disiplinærsjef Billy Bright leder den tremannssterke juryen under høringen. En avgjørelse er ventet i løpet av dagen, og det er antatt at Keane risikerer karantene, i tillegg til en saftig bot.

Juryen kan idømme ubegrenset karantene, men Keane kan uansett utfall anke saken inn for fotballforbundet.

MÅ SVARE: ManU-kaptein Roy keane ankom i dag Botlons Reebok Stadium for å svare for innholdet i sin selvbiografi. Det antas at Keane vil si at han er feilsitert, og at han ikke ønsket å skade Alf Inge Håland i april i fjor.
RØDT KORT: Keane skriker til Håland etter taklingen i april i fjor.