Keane kaller Ferguson nådeløs og kynisk

- Alt handlet om business.

 BITTERT OPPGJØR:  Det var lenge fryd og gammen mellom Roy Keane og Alex Ferguson. Men midtbaneankerets avskjed med klubbens ødela forholdet. I sin nye biografi hyller Roy Keane likevel Ferguson. Her er de sammen på benken i 2000. Foto: NTB Scanpix
BITTERT OPPGJØR: Det var lenge fryd og gammen mellom Roy Keane og Alex Ferguson. Men midtbaneankerets avskjed med klubbens ødela forholdet. I sin nye biografi hyller Roy Keane likevel Ferguson. Her er de sammen på benken i 2000. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter en glipp fra en engelsk butikk ble Roy Keanes biografi «The Second Half» lansert i går.

I boka røper Keane at han fortsatt ikke angrer på grisetaklingen på Håland og at Ferguson truet Solskjær med sparken.

I boka skriver også Roy Keane at Sir Alex Ferguson ikke er er irens favorittmanager.

Bare business Den prisen gir ham til Nottingham Forest-legnende Brian Clough.

- Jeg spilte for to store managere. Ulike, men begge var glimrende. Jeg mener Cloughs varme var ekte, mens Ferguson alltid hadde en baktanke  når han var snill. Alt handlet om business, om jeg trodde ikke på Ferguson når han var snill, skriver Keane.

Forståelig Men midtbanepitbullen som røsket med seg 51 mål og elleve røde kort på 480 kamper for de røde djevlene, forsto hvorfor Ferguson var som han var.

Det måtte til i en så stor klubb, skriver Keane:

- Ferguson var ambisiøs og nådeløs. United var en mye større klubb en Forest og kynismen at han hadde suksess. Budskapet var alltid klart og enkelt og forstå. Jeg må ha hørt ham snakke 500 ganger til laget og hver eneste gang tenkte jeg «Ja, dette er brak. Det er en fantastisk egenskap, skriver Keane.