Keane klar for Leeds

Stortalentet Robbie Keane er leid ut fra Inter til Leeds ut sesongen. I tillegg har Leeds skaffet seg en klausul som gjør at klubben kan kjøpe Keane for 158 millioner kroner neste sommer. Les også siste nytt fra britisk fotball

- Vi er strålende fornøyd med avtalen. Robbie er en spennende spiller med de beste årene foran seg, sier Leeds-direktør Peter Risdale til PA.

I første omgang er Keane hentet på lån ut sesongen, men Leeds har skaffet seg en klausul som gjør at Keane blir Leeds-spiller permanent fra neste sommer. For 158 millioner kroner skriver 20-åringen under en femårskontrakt med den engelske toppklubben. Hvis Leeds ikke avbryter låneavtalen skal Keane spille for Yorkshire-klubben de neste fem årene.

- Etter kjøpet av Rio Ferdinand for 18 millioner pund hadde vi ikke penger til å betale 12 millioner pund for Keane nå. Derfor forhandlet vi frem en lånavtale som gir oss tid til å skaffe pengene, sier Risdale.

To mål i debuten

20 år gamle Keane slo gjennom som 17-åring i Wolverhampton, før han ble kjøpt av Coventry for 79 millioner i 1999. I debuten for Sky Blues scoret han to ganger, og totalt endte han på 12 scoringer i sin første sesong i Premier League.

Det var nok til å imponere Inter-manager Marcello Lippi, som i sommer betalte 171 millioner for å sikre seg unggutten. I Italia gikk det imidlertid tyngre for stortalentet. Etter en rekke svake resultater ble Lippi erstattet av Marco Tardelli, og Keane føk ut på benken.

Toppklubber

Det påkalte interesse fra en rekke engelske toppklubber. Både Liverpool, Chelsea og Tottenham ønsket å hente Keane tilbake til øya. Til slutt var det Leeds som trakk det lengste strået.

Keane ankommer Leeds i dag, og bare legesjekken gjenstår før angriperen er spilleklar til helgas oppgjør med Aston Villa.

 • Denne saken oppdaters utover dagen.

  Villas spissjakt fortsetter


  Aston Villa er på desperat spissjakt etter å ha mislyktes i å hente sør-afrikanske Benni McCarty til klubben. Nå har manager John Gregory plassert columbianske Juan Pablo Angel øverst på lista over ønskede spillere.

  Sugar gir seg som styreformann


  Tottenham-eier Alan Sugar må gi seg som styreformann i London-klubben etter at han i går solgte ut deler av sin aksjepost i klubben til sport- og underholdningsfirmaet ENIC. ENIC eier andeler av klubber som Glasgow Rangers, Vicenza, Basel, Slavia Praga og AEK Athen. ENIC-direktør Daniel Levy er sjøl Tottenhma-fan og tar over Sugars plass i styret i klubben.

  Babbel: - Premier League er brutalt


  Liverpools forsvarsklippe Markus Babbel innrømmer at overgangen fra tysk bundesliga til Premier League har vært et kultursjokk. - Det er som en gladiatorkamp, men uten fordelen av å beskytte seg med en solid hjelm. Det er en brutal forskjell mellom engelsk og tysk fotball, sier Babbel. Babbel kom til Liverpool fra Bayern München i sommer.

  Eriksson har spillernes støttet


  Sven Göran Eiksson har fått mye kjeft etter Lazios svake resultater den siste tida. I helga gikk kaptein Alesandro Nesta ut og forsvarte svensken. - Alle spillerne vil at Eriksson skal bli ut sesongen. Vi vil neppe klatre i ligaen uten ahns hjelp, sier Nesta. Eriksson tar som kjent over det engelske landslaget neste sommer.

  lars.erik.pedersen@dagbladet.no