Keane klikket da han så Chelsea-gutta varme opp

Knipset ører på banen. Se høydepunkter!

(Dagbladet): Birmingham - Chelsea 0-2.

Roy Keane var en hissigpropp som spiller for Manchester United. Han pådro seg 11 røde kort på banen, og skjelte til og med ut medspillere.

Siden den gang har funnet sin plass som fotballekspert for TV-kanalen ITV, etter prøving og feiling som manager.

Før avspark i FA-cupomkampen mot Birmingham i går kveld viste 41-åringen at temperamentet fortsatt er på plass.

Han irriterte seg voldsomt over smil og latter hos John Terry, Frank Lampard og Michael Essien, bare to dager etter at Chelsea sparket manager André Villas-Boas.

Barnslig Chelsea-reservene storkoste seg utpå banen, de fleipet, lo og og knipset ørene til spisstalentet Romelu Lukaku.

• Youtube: Her ser du Keane rase under oppvarmingen!

- De har sviktet sin manager. Dette er så barnslig, det er helt spinnvillt. Det er helt latterlig sånn som de holder på, sa Keane på lufta i ITV-studio på tribunen.

Lampard og Terry er blitt nevnt som arkitektene bak Villas-Boas avgang.

- De burde ikke gått rundt og smilt. De skulle vært fokusert på å vinne en fotballkamp. Dette handler om stolthet, og de gjorde ikke jobben sin for manageren. Likevel holder de på sånn i oppvarmingen, knipser på hverandres ører. Det er helt klart skammelig, sier Keane.

- De burde ikke oppføre seg sånn.

Mata og Meireles Men på banen gjorde Chelsea jobben sin, Birmingham ble slått 2-0 etter mål av Juan Mata og Raul Meireles.

Spøkefuglene Lampard og Essien kom begge innpå det siste kvarteret, og vikarsjef Roberto Di Matteo understreket at han har spillernes støtte.

- Det har vært vanskelig for klubben, når sånne hendelser skjer. Vi har mistet en bra fyr (Villas-Boas). Men du må bare takle det. I kveld hadde vi fokus på denne kampen. Nå er vi ferdig med den og ser framover, sier Matteo til PA.

Neste oppgave for Chelsea er Stoke på Stamford Bridge lørdag, før blåtrøyene onsdag trenger minst tomålsseier i returkampen mot Napoli i Champions League.

FØRSTE KAMP: Roberto Di Matteo ledet Chelsea for første gang i går, den tidligere WBA-sjefen har kontrakt ut sesongen. Foto: AFP/PAUL ELLIS
FØRSTE KAMP: Roberto Di Matteo ledet Chelsea for første gang i går, den tidligere WBA-sjefen har kontrakt ut sesongen. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer