KRITISK: Den tidligere United-spilleren Roy Keane. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Den tidligere United-spilleren Roy Keane. Foto: NTB ScanpixVis mer

Premier League

Keane langer ut mot United og Liverpool: - Skam dere

Mener topp fire-plasseringer feires som om klubbene har vunnet et trofé.

Var det noen som kunne brette opp ermene når det trengtes en god, gammeldags arbeidsinnsats på midtbanen, så var det Roy Keane (45).

Nå er den tidligere Manchester United-spilleren kritisk til det som skjer i klubben - og hos naboen Liverpool.

- Når jeg ser klubber som Liverpool og Manchester United feirer at de blir nummer fire i ligaen, synes jeg det er kleint. Ja, det synes jeg virkelig, sier den nåværende assistenten til Irland.

Slakt

Keane spilte i United fra 1993 til 2005. I løpet av det siste døgnet er han blitt sitert flere steder i England for uttalelsene som falt på et arrangement for «Gi rasismen rødt kort».

- Shame on you, heter det med krigsoverskrift på sportsseksjonen av Daily Mirror i dag. Eller på norsk: Skam dere.

LANGER UT: Roy Keane pryder baksida av Daily Mirror i dag.
LANGER UT: Roy Keane pryder baksida av Daily Mirror i dag. Vis mer

- Old Trafford-legenden Keane slakter United og Liverpool som får en topp fire-plassering til å høres ut som om de har vunnet et trofé, skriver avisa.

Store penger

- Tror dere at Real Madrid og Barcelona ville feiret at de ble nummer fire? Ta dere sammen, tordner Keane.

Liverpool og Manchester United ligger per i dag på tredje- og femteplass i Premier League. Chelsea og Tottenham slåss om tittelen, og for de andre klubbene handler det først og fremst om å bli blant de fire beste. Det betyr spill i Champions League og tilgang til de store pengene.

Keane freser:

- Alt bør handle om trofeet. Folk snakker om å komme blant de fire beste fordi det lønner seg økonomisk. Det var stort for et lag som Leicester. Men de store klubbene - United, Chelsea, Arsenal - å feire en fjerdeplass ..? Skam dere.

Jublet

Manager Jürgen Klopp jublet hemningsløst da Liverpool slo Watford 1-0 mandag. Det er scener som dette - og inntrykket av å ha lyktes på øverste hylle - som får Keane til å steile.

United har også en mulighet til å komme til Champions League neste sesong ved å vinne Europa League. Laget møter spanske Celta Vigo i den første semifinalen torsdag.