Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Keane mener Ferguson er en hykler

Angrep vekker oppsikt.

(Dagbladet.no): Roy Keane nevnes hyppig som en potensiell arvtaker den dagen Sir Alex Ferguson gir seg i Manchester United.

Sunderland-manageren skal definitivt ikke beskyldes for å smiske seg nærmere jobben.

I dagens engelske aviser blir managerkollegene - og Ferguson spesielt - angrepet for dobbeltmoral og hykleri av den tidligere midtbanestrategen.

Hardest går det utover United-manageren, på bakgrunn av uttalelsene han kom med etter at Javier Mascherano ble utvist på Old Trafford forrige helg.

Siktet til Ferguson

Ferguson mente argentineren hadde seg selv å takke for det røde kortet, for sine gjentatte protester mot Steve Bennett.

Men skotten er ikke stort bedre, mener Keane.

- Det er mange hyklere i fotballen. Forrige uke snakket en manager om å respektere dommerne, den samme manageren som er blitt bortvist for munnbruk denne sesongen. Hvis managere ikke respekterer dommeren, hvordan kan du forvente at spillerne skal gjøre det? spør Keane, ifølge The Guardian.

IKKE SKUDDREDD: Roy Keane har aldri vært redd for å si meningen sin, uansett hvem de gjelder. Nå er det hans gamle sjef i Manchester United som får passet sitt påskrevet. Foto: AFP
IKKE SKUDDREDD: Roy Keane har aldri vært redd for å si meningen sin, uansett hvem de gjelder. Nå er det hans gamle sjef i Manchester United som får passet sitt påskrevet. Foto: AFP Vis mer

På direkte spørsmål om han siktet til Ferguson, svarte Keane slik, ifølge The Times:

- Ble han bortvist mot Bolton ved pause? Jeg vet ikke, du får fortelle meg det.

- Tapte ikke med verdighet

Ferguson ble som kjent sendt på tribunen av Mark Clattenburg, da Manchester United tapte 1-0 mot fysisk robuste Bolton-spillere.

Noen vil kanskje innvende at Keane ikke var noen engel overfor kamplederne i sin aktive karriere, men iren forsikrer at han oppfører seg på en helt annen måte nå.

- Ellers vil det vært en tidlig grav, sier han ifølge Daily Mail.

Keane likte også dårlig måten Fergusons reaksjon på FA-cuptapet mot Portsmouth nylig. Til tross for spillmessig dominans røk United ut etter at Tomasz Kuszczak ble utvist og forårsaket straffe, som gjestene visste å utnytte.

Etter kampen klaget United-manageren på at spillerne hans ikke ble beskyttet godt nok av dommer Martin Atkinson.

image: Keane mener Ferguson er en hykler

- United hadde 20 sjanser uten å score. Det overrasket meg å se at det snakket om dommeren etter kampen. Ferguson var ikke den eneste. Carlos Queiroz og Ronaldo gjorde det samme. United lærte meg alltid å tape med verdighet. Men de gjorde ikke det den dagen, sier han ifølge The Sun.

<B>MÅTTE PÅ TRIBUNEN:</B> Ferguson ble straffet etter dommerslakten av Clattenburg. Her ser han kampen mot West Ham fra tribuneplass.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media