Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Keane og Schmeichel hatet hverandre

Yorke med nye bokavsløringer.

MÅTTE SKILLES AV LAGKAMERATER: Roy Keane og Peter Schmeichel var begge sentrale i Manchester Uniteds suksess på 90-tallet, men de to hadde et iskaldt forhold, skriver Dwight Yorke i selvbiografien sin. Foto: REUTERS
MÅTTE SKILLES AV LAGKAMERATER: Roy Keane og Peter Schmeichel var begge sentrale i Manchester Uniteds suksess på 90-tallet, men de to hadde et iskaldt forhold, skriver Dwight Yorke i selvbiografien sin. Foto: REUTERS Vis mer

||| (Dagbladet.no): Roy Keane vies betydelig oppmerksomhet i den ferske selvbiografien til Dwight Yorke.

I går fikk offentligheten vite hvordan Keane responderte da Yorke per sms ønsket ham lykke til videre etter avskjeden med Sunderland.

- Dra til helvete, tekstet iren tilbake.

Nå avslører Yorke nye detaljer fra det indre liv i Manchester United og Sunderland, med Keanes kompromissløse stil som gjennomgangsmelodi.

Måtte skilles av lagkompiser

I «Born To Score» skriver spissveteranen fra Trinidad og Tobago blant annet om det iskalde forholdet mellom Keane og Peter Schmeichel på slutten av 90-tallet. Ifølge Yorke eksisterte det rent hat mellom de to - som kom til syne i pausen mot Sheffield Wednesday i en kamp United lå under med 1-3.

- I pausen begynte Keane å kjefte og smelle allerede før vi hadde fått satt oss ned. Han gikk løs på Peter for å ha sluppet inn et billig mål. Lagkameratene mine gikk i strupen på hverandre. Schmeichel og Keane måtte skilles før det utviklet seg til et slagsmål, sier Yorke i utdraget som er gjengitt i Daily Mirror.

Gikk løs på taktikktavla

Det spørs nok likevel om ikke den episoden blekner sammenlignet med pausepraten Keane holdt da han som Sunderland-manager så laget sitt ligge under 0-1 mot Northampton i ligacupen.

Om Eric Cantona var inspirasjonen skal være usagt - men Keane gikk i hvert fall løs på taktikktavla med et velrettet kung fu-spark.

- Han ba materialforvalteren om å få taktikktavla. Tavla kom fram. Og Keane tok løpefart og knuste det med et kung fu-spark. Deretter tok han for seg kaptein Dean Whitehead. «Kaptein? Kaptein? For en jævla kaptein du er», raste han,  dasket til Dean i hodet før han vendte oppmerksomheten mot oss: «Jeg kan ikke stole på noen av dere».

Keane er for tiden manager i Championship-klubben Ipswich. Han har fått en katastrofal start på sesongen, med bare fire poeng på de ni første kampene, og ingen seire.

FIKK KLAR BESKJED: «Dra til helvete» tekstet Roy Keane tilbake da Dwight Yorke ønsket ham lykke til videre i karrieren etter Sunderland-oppholdet. Foto:  REUTERS/Ian Hodgson
FIKK KLAR BESKJED: «Dra til helvete» tekstet Roy Keane tilbake da Dwight Yorke ønsket ham lykke til videre i karrieren etter Sunderland-oppholdet. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling