Keane om taklingen: - Ikke så ille

Roy Keane mener at han ikke kunne skadet Alfie Haaland.

SÅ RØDT: Roy Keane fikk det røde kortet etter en takling på Alfie Haaland. Foto: NTB/PA
SÅ RØDT: Roy Keane fikk det røde kortet etter en takling på Alfie Haaland. Foto: NTB/PA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere Manchester United-spiller Roy Keane var ikke typen som trakk seg fra en duell, og noen ganger kokte det over for iren. Nylig gikk han gjennom alle de elleve røde kortene han fikk i løpet av spillerkarrieren.

En av de mest kjente utvisningene her i Norge skjedde da Keane taklet Alfie Haaland i knehøyde under en kamp mot Manchester City tilbake i 2001.

Taklingen var en takk for sist, etter at Alfie Haaland slang med leppa da Keane ble liggende på gresset med en alvorlig skade etter et sammenstøt mellom duellantene i 1997.

MÅLSKIVE: Da Jesus Ocejo ble liggende etter en takling fikk han seg en ekstra liten overraskelse rett i planeten. Video: Liga MX, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Keane har tidligere innrømmet at taklingen var en hevnaksjon, og sier følgende når tidligere lagkamerat Gary Neville spør iren om taklingen på The Overlap:

- Da jeg røyk det fremre korsbåndet, som var en stygg skade, så sa han noen stygge ting da jeg var skadet. Og jeg tenkte bare at vi ville møtes igjen.

Samtidig mener Keane at taklingen ikke var så ille som folk vil ha det til.

- Jeg syns ikke den taklingen var så ille, det mener jeg. Jeg vet at det ser stygt ut, når en spiller tar salto, sier Keane, samtidig som Neville påpeker at taklingen faktisk var i knehøyde.

- Ja, men jeg kom aldri til å skade ham med den taklingen. Du kan ikke skade en spiller med en sånn takling. Det vet du hvis du spiller fotball, når en fyr forsøker å skade en spiller. Det er bare det at med saltoen så ser det verre ut enn det egentlig var, mener Keane.

Keane har tidligere uttalt seg om taklingen i boka «The Second Half», som kom ut i 2014. I kjølvannet av utgivelsen kom Alfie Haaland med noen meldinger mot iren på Twitter.

«Kan ikke ta en mann seriøst når han har et slikt skjegg», skrev Haaland blant annet.

Alexa Narvaez har blitt «digital ambassadør» for det chilenske politiet. Hun får ekstra mye oppmerksomhet for jobben hun gjør på fotballstadion. Video: @alexaaa_narvaez/Tiktok. Vis mer

Alfie Haaland skal også ha uttalt følgende ifølge Aftenposten:

- Å innrømme i ei bok at du går med hevntanker med formål om å skade noen er feil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer